Het drinken van rozemarijnwater verbetert ons geheugen: dat suggereert een Britse studie

Janine image
door Janine

17 December 2019

Het drinken van rozemarijnwater verbetert ons geheugen: dat suggereert een Britse studie
Advertisement

Het dient niet alleen om voedingsmiddelen op smaak te brengen: rozemarijn, een aromatisch kruid met vele nuttige eigenschappen, is ook de hoofdrolspeler in een wetenschappelijk onderzoek met verrassende resultaten: volgens onderzoek van de Universiteit van Northumbria in Engeland verhoogt regelmatige consumptie van rozemarijnwater op een positieve manier onze cognitieve activiteit, verjongt de hersenfunctie en vertraagt daarom de veroudering van de hersenen.

via Daily Mail

Advertisement
Dominic Lockyer/Flickr

Dominic Lockyer/Flickr

Volgens de Britse studie zou het dagelijks drinken van 250 milliliter rozemarijnwater ons vermogen om onze geheugencapaciteit te vergroten met maximaal + 15% verbeteren; dit alles vooral dankzij de aanwezigheid van hydrolaat in dit aromatische kruid, een antioxidant die in staat is de veroudering van hersencellen te vertragen en ontstekingen van het zenuwstelsel te verminderen.

Om te profiteren van de gunstige effecten van rozemarijn, zoals benadrukt door de Engelse studie, is het voldoende om twee eetlepels hydrolaat in een kopje water toe te voegen en het gedurende de dag regelmatig te drinken.

Advertisement
Lee Health/Vimeo

Lee Health/Vimeo

Ook een infusie van rozemarijn heeft deze effecten: voeg in een pan twee gedroogde takjes rozemarijn toe nadat het water heeft gekookt; laat de takjes ongeveer 12 uur trekken, filter het drankje en drink het gedurende de dag wanneer en hoe je wilt.

Kortom, het team van Northumbria University heeft eindelijk benadrukt wat we al wisten over dit aromatische kruid: het is echt rijk aan voordelen voor onze gezondheid!

Advertisement