Fokkers hebben VR-brillen gebruikt om koeien te ontspannen, wat resulteert in een grotere melkproductie - Curioctopus.nl
x
Fokkers hebben VR-brillen gebruikt om…
Wetenschappers proberen uit te leggen waarom onze geliefde katten bedwelmd raken van kattengras Een drone slaagt erin om een enorme “bijeenkomst” van zeeschildpadden te filmen, een van de grootste ooit gedocumenteerd

Fokkers hebben VR-brillen gebruikt om koeien te ontspannen, wat resulteert in een grotere melkproductie

02 December 2019 • Door Janine
2.037
Advertisement

Op de RusMoloko Dairy Farm in Rusland, in de buurt van Moskou, lijkt het of je je in een van die visionaire futuristische films bevindt. De reden? Hier dragen de koeien allemaal een virtual reality-bril, waardoor de boeren de melkproductiviteit van hun vee hopen te verhogen. VR-brillen zijn speciaal ontworpen voor koeien - om hun conditie te verbeteren en zo ontspannen mogelijk te zijn. Op dit moment is het slechts een test, maar de resultaten beloven een mogelijke toename van de melkproductie dankzij deze truc.

Het steeds groter wordende probleem met betrekking tot de melkproductie heeft ertoe geleid dat vooraanstaande experts op het gebied van IT, en leiders van de melkproductiesector, hebben samengewerkt om een oplossing te vinden. Deze oplossing zou het gebruik van een VR-bril kunnen zijn. Door deze bril kunnen koeien de ontspannende beelden van eindeloze stukken groene weiden observeren en naar een staat van kalmte en ontspanning worden geleid. Het verbeteren van hun leefomstandigheden en het creëren van een meer ontspannen omgeving zou leiden tot een daaruit voortvloeiende toename van de melkproductie.

Dit is een eerste test, waarop de koeien goed lijken te hebben gereageerd. Na het dragen van de VR-bril, registreerden de experts in feite hoe de koeien een significante afname van angst begonnen te vertonen: hun humeur verbeterde, evenals de algemene stemming van de hele kudde.

Kortom, als alles volgens plan verloopt, kunnen we in de nabije toekomst kuddes schapen, koeien en varkens zien rondlopen met een VR-bril.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt