Een bedrijf dat reptielen vangt lanceert een visuele uitdaging: kun jij de slang in de heg vinden? - Curioctopus.nl
x
Een bedrijf dat reptielen vangt lanceert…
Ontwerp binnen ieders bereik: 17 veelvoorkomende objecten opnieuw ontworpen op een unieke en fantasierijke manier De normaliteit wordt overschat: 15 mensen die waanzin en creativiteit hebben kunnen combineren

Een bedrijf dat reptielen vangt lanceert een visuele uitdaging: kun jij de slang in de heg vinden?

27 April 2021 • Door Janine
2.370
Advertisement

Ons zicht bedriegt ons vaak: achter een eenvoudig beeld kunnen we verschillende vormen zien en verschillende betekenissen vinden. Het is de schuld, of misschien de verdienste, van optische illusies: we zijn in staat iets waar te nemen dat niet aanwezig is of iets waar te nemen dat in werkelijkheid een andere vorm heeft. Wat gebeurt er echter als het menselijk oog een detail niet begrijpt dat zich in plaats daarvan precies onder onze neus lijkt te bevinden? Veel mensen twijfelen aan hun zicht en het vermogen van hun ogen, en dat gebeurde toen een pagina een foto op Facebook plaatste.

Een gebruiker heeft een foto van een haag geplaatst, waarbij hij echter zegt dat er een slang in verstopt zit: hij heeft tussen de groene bladeren een perfecte schuilplaats gevonden. De slang slaagde erin om er zo goed in op te gaan dat hij praktisch onzichtbaar was en gebruikers hadden moeite om hem te identificeren. De foto in kwestie is gepubliceerd door Sunshine Coast Snake Catchers, een bedrijf dat zich bezighoudt met het vangen van slangen in Queensland, in Australië. Met de publicatie van de foto lanceerde het bedrijf een spel: kun jij de slang zien?

Op het eerste gezicht lijkt het echt onmogelijk: wat we zien is een normale haag, en honderden gebruikers hebben geprobeerd het verborgen dier te vinden. Er waren twee mogelijkheden: of de slang was er niet en de pagina nam de gebruikers in de maling, of deze laatsten hadden er duidelijk veel moeite mee. Veel mensen reageerden op de post en zeiden: "Ik zie niets", "Ik kan hem niet vinden", "Deze foto is ingewikkelder dan een puzzel van 1000 stukjes", "Ik heb de slang nog steeds niet gezien”, "Ik heb uren gekeken en mijn ogen doen er pijn van”.

Advertisement

Sommige mensen lijken het te hebben kunnen identificeren: ze hebben dezelfde foto gepubliceerd door het punt waar de slang zich bevindt te omcirkelen, maar hoewel de precieze locatie is onthuld, zijn sommige mensen nog steeds verbijsterd en hebben ze dit visuele mysterie niet kunnen oplossen. Na al deze opmerkingen onthulde de pagina dat de slang een kustpython was. Heb jij ‘m gezien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt