Een familie heeft ontdekt dat een gigantische beer zich recht onder hun huis heeft verplaatst

Janine image
door Janine

15 December 2019

Een familie heeft ontdekt dat een gigantische beer zich recht onder hun huis heeft verplaatst
Advertisement

Wie heeft er nog nooit in de buurt van zijn huis een berenhol gezien? We maken natuurlijk maar een grapje, want het is iets dat unieker dan zeldzaam is in sommige delen van de wereld. Er zijn echter regio's waar het in de winter heel goed kan gebeuren om een beer onder de vloer van je huis te vinden. Dat overkwam een gezin in Lake Tahoe, Californië (VS), die plotseling een beer zag die het perfecte toevluchtsoord leek te hebben gevonden om de winter door te brengen: een deel van hun huis!

via Facebook / BEAR League

Advertisement
Facebook / BEAR League

Facebook / BEAR League

Ze waren vergeten een van die "holen" af te sluiten die zich onder de huizen bevinden en daarom dacht de beer niet twee keer na over het bouwen van zijn droge, donkere en veilige schuilplaats voor de winter. De familie schrok ervan en nam contact op met BEAR League, een vereniging die met dit soort situaties weet om te gaan. Ann Bryant, de directeur van de Bear League, had het echtpaar beloofd dat ze binnen een dag of twee zouden ingrijpen; naarmate de dag vorderde, hoorde echter niemand meer geluid uit het veronderstelde berenhol komen en de echtgenoot besloot de kelder te sluiten, ervan overtuigd dat het dier was verdwenen.

Advertisement
Facebook / BEAR League

Facebook / BEAR League

’s Nachts hoorde de man echter geluiden uit het hol komen en dacht geschokt: "Oh nee, ik heb hem daar opgesloten!" De familie voelde zich vreselijk schuldig omdat ze de beer per ongeluk onder hun huis hadden gevangen, en Bryant probeerde de volgende dag zo snel mogelijk te komen om het dier uit dat ondergrondse gat te helpen.

Gelukkig wordt Bryant in de winter elke dag met deze situaties geconfronteerd en weet ze precies wat ze moet doen. De vrouw slaagde erin om een tweede ingang te vinden en om de beer van achteren te pakken; dankzij een instrument dat ze gebruikt om harde geluiden te maken, slaagde Bryant erin het dier bang te maken, bang genoeg om het naar buiten te laten komen.

Facebook / BEAR League

Facebook / BEAR League

Aanvankelijk lijkt de arme beer een beetje versuft en lijkt hij in het niets te staren en probeert hij erachter te komen wat hij moet doen. "Wat moet ik nu doen?" lijkt het dier te denken. Maar dan, een moment later, doet een tweede hard geluid van Bryant hem definitief wegrennen. De beer was niet nieuw voor de vereniging BEAR League, die hem herkende: "Hij houdt van de plaatselijke Mexicaanse restaurants - hij zit altijd in de vuilnisbakken."

De arme dieren zijn alleen op zoek naar een plek waar ze rustig kunnen slapen en zichzelf kunnen beschermen tegen mogelijke gevaren, maar ze kunnen uiteraard aanzienlijke schade aanrichten, ook onbedoeld.

Advertisement