In Zuid-Afrika is een golf van plastic flessen gearriveerd: de zee smeekt om gered te worden

Janine image
door Janine

18 December 2019

In Zuid-Afrika is een golf van plastic flessen gearriveerd: de zee smeekt om gered te worden
Advertisement

De nieuwe generaties hebben alle redenen in de wereld om de schuld te zoeken bij diegenen die jarenlang een beleid blijven voeren van verspilling, met een absoluut onvermogen om afvalverwerking efficiënt te beheren. Onze stranden en zeeën vragen om genade: kusten en oceanen die op een absurde manier vervuild zijn, zijn de spiegel van een onverschillige wereld die, zolang het kan, gewetenloos blijft doorgaan. Deze vreselijke beelden zijn gemaakt door activisten van het Litterboom Project en tonen een golf van plastic die het over de vervuilde kustlijnen van Durban, in Zuid-Afrika, gooit - het derde meest bevolkte centrum in het land.

via Youtube / VOA News

Advertisement
Youtube / VOA News

Youtube / VOA News

De redenen voor een dergelijke gebeurtenis zijn talrijk, beginnend met de degradatie waar de inwoners van Durban over klagen; de schaarste aan openbare diensten, de toename van sloppenwijken langs de kust en de regenachtige seizoenen zijn enkele van de oorzaken die hebben bijgedragen aan de huiveringwekkende transformatie van het grondgebied. Tussen november en maart neemt de regen in Zuid-Afrika toe en het is precies in deze periode dat de bergen plastic naar de oppervlakte terugkeren en zich ophopen op de stranden.

Advertisement
Youtube / VOA News

Youtube / VOA News

Zoals je in de video kunt zien, is de situatie echt alarmerend, ondanks de aanwezigheid in de stad van non-profitorganisaties die hard willen werken om de kusten van het land schoon te maken. Toerisme in Durban wordt vooral ondersteund door de aanwezigheid van stranden, een favoriete bestemming van veel bezoekers. Nog een reden om actief te zijn in het reinigen van het milieu.

Advertisement