Een wanhopige koala klimt op de fiets van een vrouw om uit haar fles te drinken: de thermometer wijst 40°C aan

Janine image
door Janine

31 December 2019

Een wanhopige koala klimt op de fiets van een vrouw om uit haar fles te drinken: de thermometer wijst 40°C aan
Advertisement

Dankzij de verspreiding van smartphones zien we nu met eigen ogen situaties die we voorheen alleen van degenen konden horen die ze hadden meegemaakt; sommige zijn leuk maar andere, zoals in dit geval, hebben een bitterzoete smaak.

Anna Heuseler, een Australische vrouw met een passie voor fietsen, heeft op haar Instagram-kanaal de beelden geplaatst van een eigenaardige ontmoeting met een koala, die plaatsvond tijdens een fietstocht in de buurt van Adelaide (Zuid-Australië).

Advertisement

Zoals ze zelf vertelt, reed de groep fietsers een bocht om en bevond zich voor een koala die op het asfalt zat. Instinctief stopte iedereen met de intentie om het dier te verplaatsen en te beschermen tegen voorbijkomende auto's. Niemand verwachtte echter dat hij de eerste stap zou zetten: kennelijk uitgedroogd en wanhopig, liep het dier rechtstreeks naar Anna's fiets, alsof hij haar om hulp wilde vragen. Ze begreep zijn behoefte en haalde de fles eruit en bood het arme wezen wat verlichting van de verstikkende hitte. Zijn dorst was zo intens dat hij gedwongen werd om op de fiets te klimmen, zoals de foto's duidelijk laten zien.

Advertisement

Zelfs als het tafereel op zichzelf erg lief is, omdat het dier de goede bedoelingen en benaderingen van de fietser met vertrouwen lijkt te hebben begrepen, kan het alleen maar verontrustend zijn. Ook de hoofdpersoon zelf wijst erop dat ze tientallen koala's in haar leven heeft ontmoet, maar dat ze nog nooit getuige is geweest van zo’n smekend en wanhopig gedrag.

Na het lessen van de dorst werd het dier naar een nabijgelegen struik begeleid en dus was het een gelukkige dag voor haar, maar als ze Anna niet had ontmoet, zou het waarschijnlijk anders zijn afgelopen.

Deze gebeurtenis toont ons opnieuw dat de abnormale hittegolven en kou, die steeds frequenter zijn geworden, een catastrofaal effect kunnen hebben op de flora en fauna van de planeet.

Advertisement