Deze ingenieuze dispensers zorgen voor water en voedsel voor zwerfdieren in ruil voor plastic flessen

Janine image
door Janine

04 Januari 2020

Deze ingenieuze dispensers zorgen voor water en voedsel voor zwerfdieren in ruil voor plastic flessen
Advertisement

In de stad Istanbul, de hoofdstad van Turkije, zijn er al langere tijd dispensers geïnstalleerd waarin verschillende zwerfdieren gratis kunnen eten en drinken... in ruil voor plastic flessen. Met andere woorden, als je plastic recycled, voed je de dieren die geen dak hebben om permanent onder te wonen. Aan de ene kant moedigt een dergelijk initiatief afzonderlijke inzameling aan, aan de andere kant helpt het de waardigheid van het leven van minder gelukkige vierbenige vrienden te ondersteunen.

via Huffington Post

Advertisement

Deze dispensers werken als volgt: als iemand plastic bakken of flessen deponeert, wordt automatisch voedsel en water voor zwerfkatten en honden afgegeven. Geen kosten voor de inwoners van Istanbul, terwijl voedsel en water voor dieren wordt geleverd door het afvalverwerkingscentrum van de Turkse stad, een enorme stad die al jaren vecht tegen het probleem van zwerfdieren: naar schatting hebben ongeveer 150.000 dieren geen woning, waardoor ernstige openbare hygiëne en soms veiligheidsproblemen ontstaan.

Dit systeem heet Pugedon en wordt geïnstalleerd in veel openbare parken en tuinen in Istanbul; om niets te verspillen, voordat de plastic flessen worden gerecycled, kan het resterende water in de drinkbakken worden gegoten voor dieren in moeilijkheden.

Advertisement
Pubblicato da Pugedon su Sabato 21 dicembre 2019

Bovendien werken deze dispensers op zonne-energie, terwijl brokken voor honden en katten eenvoudig worden gekocht door het afvalverwerkingsbedrijf dankzij het geld verkregen uit het plastic depot. Een briljant en tegelijkertijd nuttig initiatief, zowel voor de bescherming van ons milieu als voor de bescherming van honderdduizenden zwerfdieren die gedwongen worden door de straten te dwalen op zoek naar voedsel en overgeleverd aan duizend gevaren.

Advertisement