Een groep Australische tieners redt een aantal koala's uit de brand en laat ze in de auto stappen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een groep Australische tieners redt…
Ondanks de verwoestende branden weigeren Australische bossen te sterven en zijn de eerste scheuten ontstaan Vreemd of ingenieus: 13 foto's van voorwerpen en situaties die grenzen aan het absurde

Een groep Australische tieners redt een aantal koala's uit de brand en laat ze in de auto stappen

Door Janine
4.778
Advertisement

Terwijl Australië nog steeds wordt verwoest door de vreselijke bosbranden waar een half miljard dieren en misschien zelfs hele soorten zijn weggevaagd, zijn er ook enkele verhalen die hoop geven en dit is er een van. De korte video toont een auto vol koala's die door een paar tieners zijn gered en is gefilmd op Kangaroo Island, bekend als het antwoord van Australië op de Galapagos-eilanden vanwege de rijke biodiversiteit die daar aanwezig is.

via: The Sun

Men denkt dat ongeveer de helft van Kangaroo Island door de branden is vernietigd en dat naar schatting meer dan 20.000 koala's zijn gestorven, bijna de helft van de bevolking van het eiland die er 50.000 telt, maar deze jongens zorgden ervoor dat tenminste voor enkele van hen het niet het einde betekende. De twee jongens in kwestie zijn de 19-jarige Micah en de 18-jarige Caleb en hoewel het niet precies duidelijk is hoeveel koala's ze hebben kunnen redden, wordt aangenomen dat het er rond de 20 zijn.

Van dat aantal waren zes arme buideldieren wees geworden en twee van hen waren moeders met kleintjes. Naast het redden van hen, zullen de gewillige kinderen voor hen zorgen totdat ze terug kunnen keren naar de natuur en zullen ze ook weigeren om hen van het eiland te halen, omdat het een reeds gedecimeerde lokale bevolking verder zou schaden.

Uiteraard slaagden ze er niet in ze allemaal te redden en moesten ze kiezen welke van de getroffen wezens hun hulp het meest nodig had; hun neef, de eerste die de video online had gedeeld, zei dat hij de dieren achterliet die fit en schijnbaar “gezond” leken te zijn.

De jongens "kozen" in feite op basis van de criteria volgens welke alle dieren die geen brandwonden hadden en actief, volwassen en klaarblijkelijk in staat waren om voor zichzelf te zorgen, vrij werden gelaten; dit betekende dat de meest kwetsbare koala's als eerste werden gered.

Advertisement

De jongens meldden dat ongeveer 60 procent van de koala's die ze onderweg tegenkwamen, door brand waren omgekomen, terwijl een vijfde van de geredde koala's de dag nadat ze waren gered stierven aan hun verwondingen.

Naast alle gruwelen zijn er mensen die nog steeds proberen een verschil te maken. Complimenten voor deze groep Australische jongens, die alles op het spel hebben gezet om dierenlevens te redden van soorten met een zeer hoog risico om uit te sterven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt