In een stad in Australië werd een recordtemperatuur van 66 graden geregistreerd vanwege de branden

Janine image
door Janine

12 Januari 2020

In een stad in Australië werd een recordtemperatuur van 66 graden geregistreerd vanwege de branden
Advertisement

De Australiërs leven praktisch in een oven. Terwijl ze worstelen om te overleven en hun huis te redden, kijkt de wereld vol afgrijzen toe hoe het vuur hen consumeert. De hoogst gelegen stad van Australië, Cabramurra, is het zwaarst getroffen door bosbranden in het hele land. Samen met dit alles bevestigen de gegevens die de Wereld Meteorologische Organisatie heeft gepubliceerd over de temperaturen die tijdens de branden zijn geregistreerd, dat Australië praktisch een openluchtoven is.

via ABC News

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Volgens het instituut registreerde de stad Cabramurra een recordtemperatuur van 66,3°C tijdens een "vuurstorm", de laatste fase van een brand gekenmerkt door kokende windstoten van 128 kilometer per uur. De Wereld Meteorologische Organisatie heeft ook bevestigd dat de kolossale rookmuren van honderden branden in Australië de kusten van Argentinië en Chili al heeft bereikt en dat deze een groot deel van de wereld zouden kunnen afleggen.

Dit zal niet alleen de meest gevoeligen voor luchtvervuiling beïnvloeden, zoals ouderen, kinderen en zwangere vrouwen, maar ook nog meer schade aan dieren toebrengen, veruit het zwaarst getroffen door de tragedie.

Advertisement
Andrea Schaffer/Flickr

Andrea Schaffer/Flickr

"De branden in Australië veroorzaken een enorme vernietiging van dieren in het wild, ecosystemen en het milieu", aldus Nullis van WMO, die zei dat hoewel er de afgelopen dagen enige uitstel is geweest vanwege de lichte temperatuurdaling, het ergste nog zou kunnen komen, gezien het feit dat op het Australische halfrond de temperaturen in de eerste maanden van het jaar typisch zomers zijn.

Australië beleeft een hel, met ondraaglijke temperaturen, verschrikkelijke verliezen, tientallen mensenlevens en miljoenen dierenlevens verloren als gevolg van het aanhoudende vuur. Een nachtmerrie die hopelijk binnenkort zal eindigen.

Advertisement