Een reddingshond overleefde 16 dagen in de gletsjers van Cervino bij een temperatuur van -25°C

Janine image
door Janine

31 Januari 2020

Een reddingshond overleefde 16 dagen in de gletsjers van Cervino bij een temperatuur van -25°C
Advertisement

Er wordt vaak gezegd dat de sterksten in de natuur overleven. Het is om deze reden dat dieren in de loop van de tijd zo'n duidelijk overlevingsinstinct hebben ontwikkeld. In de Valle D'Aosta wandelde een 7-jarige Malinois Mechelse Herder 16 dagen zonder voedsel en zonder onderdak, tussen de gletsjers van de Cervino. De hond, gespecialiseerd in het zoeken naar vermiste personen onder lawines, had zich vreemd genoeg verwijderd van haar eigenaar en verzorger Lucio Trucco en keerde pas na enkele dagen terug, met temperaturen die -25°C bereikten.

via Repubblica

Advertisement
Ansa

Ansa

Volgens haar baasje was Malice nog nooit weggegaan. "Ze moet een bepaalde geur hebben gevolgd," suggereerde Lucio Trucco, "we hebben tien dagen naar haar gezocht, zelfs met een helikopter en een drone. We dachten dat ze in een spleet was gevallen of op een andere manier ergens vast zat. Na twee weken zei ik: ‘of hij is naar benden gelopen naar Zermatt, aan de Zwitserse kant, en ligt ergens in een appartement, maar eigenlijk vrees ik het ergste.' En in plaats daarvan kwam ze gisteravond terug, misschien omdat ze de komst van slecht weer aanvoelde".

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Ze keerde vel over been terug, zonder energie, maar het belangrijkste is dat ze terug is. Om te herstellen moet ze beetje bij beetje opnieuw beginnen met eten om een mogelijke maagtorsie te voorkomen. Volgens haar verzorger is de hond nooit naar beneden gelopen, anders had ze vies geweest en een wilde geur hebben bij haar terugkeer. Het lijkt er echter op dat Malice altijd heeft rondgelopen op een hoogte tussen 3500 en 3800 meter.

Advertisement