Een reddingshond overleefde 16 dagen in de gletsjers van Cervino bij een temperatuur van -25°C - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een reddingshond overleefde 16 dagen…
De uitvinder van Ocean Cleanup lanceert een nieuw project om plastic uit de rivieren te verwijderen voordat het in de oceanen terechtkomt De mooie foto's van deze egel op de camping maakten van hem een beroemdheid op het web

Een reddingshond overleefde 16 dagen in de gletsjers van Cervino bij een temperatuur van -25°C

Door Janine
1.630
Advertisement

Er wordt vaak gezegd dat de sterksten in de natuur overleven. Het is om deze reden dat dieren in de loop van de tijd zo'n duidelijk overlevingsinstinct hebben ontwikkeld. In de Valle D'Aosta wandelde een 7-jarige Malinois Mechelse Herder 16 dagen zonder voedsel en zonder onderdak, tussen de gletsjers van de Cervino. De hond, gespecialiseerd in het zoeken naar vermiste personen onder lawines, had zich vreemd genoeg verwijderd van haar eigenaar en verzorger Lucio Trucco en keerde pas na enkele dagen terug, met temperaturen die -25°C bereikten.

via: Repubblica
foto: Ansa

Volgens haar baasje was Malice nog nooit weggegaan. "Ze moet een bepaalde geur hebben gevolgd," suggereerde Lucio Trucco, "we hebben tien dagen naar haar gezocht, zelfs met een helikopter en een drone. We dachten dat ze in een spleet was gevallen of op een andere manier ergens vast zat. Na twee weken zei ik: ‘of hij is naar benden gelopen naar Zermatt, aan de Zwitserse kant, en ligt ergens in een appartement, maar eigenlijk vrees ik het ergste.' En in plaats daarvan kwam ze gisteravond terug, misschien omdat ze de komst van slecht weer aanvoelde".

foto: Pixabay

Ze keerde vel over been terug, zonder energie, maar het belangrijkste is dat ze terug is. Om te herstellen moet ze beetje bij beetje opnieuw beginnen met eten om een mogelijke maagtorsie te voorkomen. Volgens haar verzorger is de hond nooit naar beneden gelopen, anders had ze vies geweest en een wilde geur hebben bij haar terugkeer. Het lijkt er echter op dat Malice altijd heeft rondgelopen op een hoogte tussen 3500 en 3800 meter.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt