x
De kinderen weigeren mee te gaan: als…
Dit meisje werd geboren op 02/02/2020 om 20.02 en brak een historisch record vanwege de palindroomdag 18 objecten die door het verstrijken van de tijd zijn getransformeerd in kleine kunstwerken waar een verhaal achter zit

De kinderen weigeren mee te gaan: als reactie nemen vader en moeder hun modem mee

12 Februari 2020 • Door Janine
6.042
Advertisement

We weten het: voor twee ouders is het dagelijkse leven met kinderen niet altijd gemakkelijk. Ruzies, misverstanden, grillen, regels die niet worden gerespecteerd: zo gaat dat in een gezin en dat is heel normaal.

Maar wanneer je de limiet bereikt, is het belangrijk om verstandig te handelen en - waarom niet - ook met slimheid, zonder in de moeilijkste contrasten te vallen. In die zin moeten ouders die hun kinderen op een ironische manier hun positie laten begrijpen, tegelijkertijd op een significante manier worden geprezen. Net als Cassie Langan en haar man Chris, een Australisch echtpaar dat, nadat hun kinderen iets hadden geweigerd, besloten een techniek toe te passen die leuk en tegelijkertijd symbolisch is.

via: Daily Mail

Dat kinderen van tegenwoordig steeds afhankelijker worden van technologie is bekend. Er worden heel wat uren gebogen over een scherm of voor een videogame doorgebracht, en dwingen vaders en moeders vaak om hun toevlucht te nemen tot passende "tegenmaatregelen". Problemen doen zich vaak voor wanneer de tijd komt om te vertrekken voor een vakantie - lang of kort - met het hele gezin.

Op dat moment botsen de aansporingen van de ouders vaak met de vastberaden weigeringen van de kinderen, bezorgd over het idee om uren of dagen weg te moeten zijn van de technologische gemakken van thuis. Dus toen Cassie en Chris aan hun drie kinderen meedeelden dat ze een dagtocht naar Warrnambool wilden maken, aan de zuidwestkust van Victoria, kregen ze te horen: “dat is zo saai, we gaan niet mee.”

Vastbesloten hun dagje uit niet op te geven, dachten de ouders er daarom aan hun kinderen thuis te laten. In hun plaats namen ze echter iets mee dat voor hun kinderen heel belangrijk was: de modem. Een hele dag was er thuis dus geen internetverbinding en bijgevolg de mogelijkheid om plezier te hebben met veel technologisch vermaak.

Advertisement

Ze waren niet blij met hun gebaar en zo besloten Cassie en Chris de modem onsterfelijk te maken, door hem tijdens de verschillende fasen van de reis te laten “poseren”, alsof het op excursie was. Zo kun je op Facebook dit apparaat bewonderen, zonnend op het strand, genietend van kebab, wandelend op een beurs en in andere "vakantie-achtige” situaties...

"De modem heeft een fantastische dag doorgebracht omdat hij niet door de kinderen werd gebruikt," schreef Cassie bij de foto's die ze op haar account heeft geplaatst. "Hij had een welverdiende vrije dag nodig." Sindsdien is het slimme bericht tienduizenden keren gedeeld, te midden van het plezier en de goedkeuring van veel gebruikers. Het valt niet te ontkennen: deze twee Australische ouders hebben echt op de juiste manier gereageerd op de grillen van hun kinderen, die misschien de volgende keer twee keer zullen nadenken voordat ze weigeren!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt