Haar dochter laat haar vuile sokken altijd rondslingeren - haar moeder maakt er hilarische kunstwerken van

Janine image
door Janine

10 December 2020

Haar dochter laat haar vuile sokken altijd rondslingeren - haar moeder maakt er hilarische kunstwerken van
Advertisement

Iedereen die met jonge kinderen thuis woont - of heeft gewoond - weet dat het niet altijd gemakkelijk is om de orde en netheid in de kamers te handhaven. Rommelige kamers, rondslingerende voorwerpen en speelgoed, kleding die niet op zijn plaats ligt of overal vuile kleren: dit zijn dingen die in alle gezinnen aan de orde van de dag zijn ​​en vaak onderwerp van discussie worden.

Wanneer een ouder zich voor zulke scènes bevindt, kan hij beslissen of hij resoluut wil reageren, met verwijten, of dat hij “creatieve” oplossingen wil verzinnen, die goed gegrift blijven in het geheugen van slordige kinderen (en niet alleen) en om perfecte voorbeelden te worden van verschillende manieren om ze op te voeden, waar velen inspiratie uit kunnen putten. Net zoals de moeder waar we je over gaan vertellen deed toen ze voor de zoveelste keer de vuile sokken van haar dochter in huis zag rondslingeren.

via Xep Campbell/Facebook

Advertisement
Xep Campbell/Facebook

Xep Campbell/Facebook

Toen Xep Campbell een vuile sok vond van Kestrel, haar 10-jarige dochter, letterlijk achtergelaten op de badkamervloer, besloot ze het deze keer niet in de wasmand te gooien, maar dat het kledingstuk haar persoonlijke “sociologische familie-experiment” zou worden. Na een week lag de sok er nog steeds, en op dat moment kwam Xep in actie en deelde ze haar idee op Facebook.

Advertisement
Xep Campbell/Facebook

Xep Campbell/Facebook

Haar oplossing voor de luiheid van haar dochter, en haar laten beseffen dat de sok lag waar hij niet hoorde te liggen, was tegelijkertijd ironisch en creatief. De sok is een zeer merkwaardig hedendaags "kunstwerk" geworden, met veel toeschouwers die naar de plek komen om het te bewonderen.

Xep Campbell/Facebook

Xep Campbell/Facebook

Vlakbij het kledingstuk heeft Xep een briefje opgeplakt met de tekst "De vergeten sok, 26 november 2020. In bruikleen uit de collectie van de kunstenaar", alsof het het naamplaatje van een museumstuk is. De kunstenaar in kwestie was duidelijk haar dochter, en de beruchte sok trok onmiddellijk een divers publiek, bestaande uit de speelgoedhuisdieren van haar dochter.

Xep Campbell/Facebook

Xep Campbell/Facebook

Precies: de favoriete koeien, honden en poppen van Kestrel bewonderden de sok in al zijn "pracht". En dat is nog niet alles. Xep kreeg duidelijk de smaak te pakken en met het oog op Kerstmis besloot ze het tafereel van het miniatuurmuseum om te toveren tot een typische scène van de feestdagen: de kerststal. Dus door andere speelgoedpersonages toe te voegen en zelfs een mysterieuze grijze "monoliet" (vergelijkbaar met degene die tussen november en december 2020 over de hele wereld verscheen), transformeerde ze de sok in de typische "kribbe".

Xep Campbell/Facebook

Xep Campbell/Facebook

Een echte "escalatie" van ironie en creatief ouderschap, die veel mensen amuseerde en inspireerde. "Er zijn eindeloze mogelijkheden om creatief te zijn met zelfs de meest banale aspecten van het leven", zei de moeder, en we kunnen het alleen maar met haar eens zijn. Met deze filosofie in gedachten liet de vrouw alle ouders zien dat het mogelijk is om op een alternatieve manier met de dingen die je minder goed bevallen om te gaan. Vanaf dat moment zal Kestrel zich voor altijd herinneren wat er gebeurde vanwege haar luiheid en, met een glimlach, het belang van opruimen begrijpen.

Advertisement