De zoon besteedt te veel tijd aan het spelen van videogames: zijn moeder plaatst een hangslot op de console-aansluiting

Janine image
door Janine

29 December 2020

De zoon besteedt te veel tijd aan het spelen van videogames: zijn moeder plaatst een hangslot op de console-aansluiting
Advertisement

Kinderen die te veel tijd doorbrengen met videogames, is een veelvoorkomend probleem in veel gezinnen. Technologie is binnen ieders bereik en in elk huis gebruiken jong en oud elke dag tientallen verschillende apparaten om verbinding te maken, plezier te hebben en zichzelf te vermaken.

Het probleem is dat dit vaak leidt tot constante afleiding, overmatig afsluiten en enorm veel tijd voor een scherm doorbrengen - zeker geen gezonde dingen. Elke ouder probeert alles te doen wat hij kan om ervoor te zorgen dat zijn kinderen zichzelf niet "consumeren" tegenover videogames, met verschillende beloften, overeenkomsten en trucs. De Japanse moeder over wie we je nu gaan vertellen, heeft ze echter allemaal geprobeerd en heeft gekozen voor een oplossing die even ingrijpend als creatief is.

via sasamipicata/Twitter

sasamipicata/Twitter

sasamipicata/Twitter

Niet bepaald "inhoudsbeperking": deze vrouw heeft besloten haar toevlucht te nemen tot een echte blokkade. Waar hebben we het over? Over een sterk en echt... hangslot! Je leest het goed: in plaats van te streven naar oplossingen met haar zoon, om grenzen te stellen aan de tijd of aan de inhoud waarmee hij kon spelen, ging de moeder van de Twitter-gebruiker @sasamipicata - die het verhaal deelde - over tot een drastische beslissing.

Een slot dat door de polen van het stopcontact van de console van de zoon wordt gestoken en een ander in de polen van de telefoonoplader: letterlijk onoverkomelijke blokkeringen, omdat ze de werking van de felbegeerde videogames voor 100% hebben onderbroken.

Advertisement
sasamipicata/Twitter

sasamipicata/Twitter

Het lijdt geen twijfel dat deze jongen erg gefrustreerd was toen hij zag wat zijn moeder op een diabolische manier verzonnen had om hem zo min mogelijk te laten spelen. Het moet echter worden gezegd dat de vrouw wist hoe ze de situatie effectief en met een snufje waanzin moest oplossen. Wie weet of de jongen er al aan heeft gedacht om reservekabels aan te schaffen, in de hoop dat hij in ieder geval de "les" heeft begrepen: het is beter om niet te overdrijven met videogames, onze gezondheid en rust staan ​​op het spel!

Advertisement