17 foto's van zeldzame en fascinerende dingen die je nauwelijks eerder hebt gezien en die je niet vaak zult zien - Curioctopus.nl
x
17 foto's van zeldzame en fascinerende…
18 gedragsregels van een Japanse basisschool: veel volwassenen zouden ze niet kunnen respecteren 20 objecten met een mysterieuze betekenis die mensen bij toeval vonden en zich afvroegen wat ze waren

17 foto's van zeldzame en fascinerende dingen die je nauwelijks eerder hebt gezien en die je niet vaak zult zien

28 December 2020 • Door Janine
22.492
Advertisement

We zijn omringd door interessante en fascinerende dingen, maar we hebben niet het geluk ze vaak te zien. Misschien omdat we zo gefocust zijn op aspecten van het dagelijks leven dat we niet opmerken wat er om ons heen zo zeldzaam is. Of misschien omdat we dit geluk gewoon niet hadden. Soms is het genoeg om even te stoppen om naar het gras te kijken, een wandeling over het strand te maken of in het bos om enkele zeldzame wonderen tegen te komen die de natuur of de geschiedenis ons heeft nagelaten. Kijk naar deze beelden en laat je gedachten even afdwalen op die plaatsen en momenten waarop iemand erin is geslaagd werken van een echte zeldzaamheid te vereeuwigen.

1. Deze tulpen zijn sterk en kleurrijk gegroeid en bloeien nu ondanks dat ze in de sneeuw staan.

2. We zien vaak kleurrijke vlinders, maar heb je ooit een vlinder gezien met doorzichtige vleugels en zwarte omlijningen?

Advertisement

3. Een man die in de recycling werkt, vond een dagboek dat dateert uit 1941, maar de zeldzaamste dingen die je kunt zien, zijn binnenin te vinden.

4. Dit vogeltje lijkt op een dennenappel: vorm, kleur en details zijn identiek. Een dennenappel met vleugels en een snavel.

5. Tijdens een wandeling op het strand van Hawaï kwam deze man een glazen bol tegen die de thuisbasis is geworden van een marien ecosysteem.

foto: tio76/reddit
Advertisement

6. Deze man vond deze manenrat in zijn tuin: het is een zeer zeldzame soort en ziet eruit als een enorme hamster.

7. Je ziet vaak regenbogen, maar hoeveel van jullie hebben ooit het precieze begin gezien?

Advertisement

8. Op een strand is een fles met een tuintje erin gevonden: als je goed kijkt, zie je een klavertje vier. Zou het geluk brengen?

9. Soms merk je ook wat magie op in de bladeren en hun vormen. Maar heb je ooit een volledig transparant blad gezien?

Advertisement

10. De man heeft een afwijkende klaver in de tuin opgemerkt met 7 bladeren: als een klavertje vier geluk brengt, welke krachten heeft een "klavertje zeven" dan?

11. Spinnen zijn in staat om mooie en geometrische webben te weven, maar wie weet voor wie zo'n web bedoeld is.

12. Het is een heel kleine kikker en dit muntstuk ziet er in vergelijking enorm uit - is het een pasgeborene of een zeldzame soort? Vrijwel zeker het laatste.

13. Hoeveel eigenaardigheden en wonderen verbergt de zee! Gelukkig is een van deze vereeuwigd: een doorzichtige vis.

14. Een kip heeft een ongebruikelijk ei gelegd: bovenop lijkt het een knoop of een strik te hebben. Heb je ooit zo'n ei gezien?

15. Als de zonnebloemen al enorm en majestueus zijn, is dit een echte vuurtoren in de nacht. Hoe lang is het volgens jou?

16. Dit is een muzikale typemachine en het laat ons zien hoe muziek werd getypt vóór de komst van computers.

17. Deze bloem met een ongebruikelijke vorm lijkt veel madeliefjes in zich te hebben: we raden “hij houdt van me, hij houdt niet van me” af.

We hebben op deze foto's enkele wonderen gezien die ons door de natuur en de geschiedenis zijn geschonken. Welke foto geeft volgens jou het beste het concept van "zeldzaamheid" weer? Ben je ooit iets vergelijkbaars tegengekomen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt