Half Kever, half camper: deze hybride is een zeer zeldzame auto waardoor je op reis wilt gaan

Janine image
door Janine

28 Februari 2020

Half Kever, half camper: deze hybride is een zeer zeldzame auto waardoor je op reis wilt gaan
Advertisement

Liefhebbers van oldtimers weten hoe geweldig het is om er een te bezitten, deze op de beste manier te onderhouden en er zoveel mogelijk in rond te rijden. Wanneer die auto dan een echt tijdloos icoon van autorijden is, leidt de passie ertoe dat mensen hem steeds specialer maken en op de meest originele manieren aanpassen.

En het is precies een van deze aanpassingen waar we het met je over willen hebben en je een voertuig presenteren met een onmiddellijk herkenbaar uiterlijk, de langstlopende auto die ooit is geproduceerd. We hebben het over de Volkswagen Beetle, de auto die met zijn "snuit" en met zijn "ronde ogen" miljoenen mensen over de hele wereld verliefd heeft gemaakt. Stel je voor dat het in een camper zou veranderen!

via CBC News

Advertisement
Pappy_Smith/Reddit

Pappy_Smith/Reddit

Het is geen fantasie, maar de realiteit: de Kever, misschien meer dan welke andere auto ook, heeft zich in zijn lange carrière op vele verschillende manieren getransformeerd. En tussen alle varianten waarin het werd gepresenteerd, is de Beetle (kever, in het Nederlands) ook een vreemde maar prachtige mix geworden tussen de auto en een camper.

Advertisement
MyStarCollectorCar

MyStarCollectorCar

Met de voorkant van de Kever, een “lichaam” als een camper en een verbeterde voormotor, is deze hybride super origineel: zodra je hem ziet wil je vertrekken, je kunt rekenen op een voertuig met veel meer ruimte dan de traditionele Kever, zonder zijn prachtige uiterlijk op te geven.

MyStarCollectorCar

MyStarCollectorCar

Natuurlijk: de "Camper Bug" (of "Super Bugger") is geen voertuig waar een groot gezin in past, maar voor een reis met z'n tweeën is het meer dan genoeg om de vakantie onvergetelijk te maken. Binnen is er in feite geen gebrek aan de typische structuren en uitrusting van een camper, waardoor dit voertuig een echt succesvolle hybride is.

MyStarCollectorCar

MyStarCollectorCar

Deze speciale camper, die zo anders maar toch hetzelfde is als de Kever, is in 1975 in Californië gemaakt en is sindsdien een echte zeldzaamheid voor verzamelaars. De eigenaars van de weinige exemplaren die in omloop zijn, laten de gelegenheid niet voorbijgaan om ze tijdens demonstraties en shows gewijd aan oldtimers te laten zien. Laten we hem bewonderen en erover dromen, en wensen dat we op een dag kunnen genieten van een reis aan boord van dit “keverhuis" op wielen!

Pixabay

Pixabay

Advertisement