Een man tovert het legendarische Volkswagen-busje om in een voertuig dat uit een tekenfilm lijkt te komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man tovert het legendarische Volkswagen-busje…
Een kat met een tweekleurig gezicht wordt de vader van twee kittens: de ene is zwart, de andere is grijs 18 foto's die een extra blik nodig hebben om gewaardeerd te worden

Een man tovert het legendarische Volkswagen-busje om in een voertuig dat uit een tekenfilm lijkt te komen

Door Janine
2.886
Advertisement

Er zijn beelden die ons op het eerste gezicht of een simpele gedachte in staat stellen om in gedachten naar zeer specifieke sferen te reizen, die we allemaal wel herkennen en waarbij we blijdschap en verlangen voelen om te vertrekken. Denk aan de legendarische Volkswagen-minibus, de "Bulli", een van de weinige voertuigen die geschiedenis zijn geworden en zeer gewilde verzamelstukken zijn geworden, die altijd aanwezig zijn op tentoonstellingen, bijeenkomsten en gelegenheden die vooral verband houden met de surfscene.

Je kunt namelijk niet aan dit voertuig denken zonder het in verband te brengen met vrijheid, reizen, of een “on the road” levensstijl die typisch is voor de jaren zestig. De “sympathie” van zijn verschijning is zo duidelijk dat dit cult-voertuig zich in de loop der jaren heeft ontleend aan talloze doeleinden en transformaties. Hier willen we je er een laten zien die bijna nep lijkt, zo origineel is hij en de "Bulli" rechtstreeks in een tekenfilmachtige sfeer heeft gebracht.

Hij heet Surf Seeker (“surfzoeker" in het Nederlands), en de naam had niet passender kunnen zijn, gezien de reis en "surf" -ambities van de Volkswagen-bus, die altijd in zijn element is op een zonnige weg in Californië, met muziek van de Beach Boys op de achtergrond... Deze bijzondere transformatie van een Duitse minibus uit 1965 ging echter nog verder: het is een waar kunstwerk, een stripverhaal dat werkelijkheid is geworden.

Als je hem ziet raak je meteen enthousiast door de ronde lijnen, die in cartoon-stijl lijken te zijn getekend, alsof het voertuig constant in beweging is, zelfs als het stilstaat. Het idee van ontwerpen en bouwen - met de hand! - van een voertuig als dit kwam van Ron Berry, oorspronkelijk uit Utah. Om dit te doen, begon de man vanuit een originele basis waaraan hij de unieke ontworpen carrosserie had toegevoegd, je zou het overdreven kunnen noemen, net als in een tekenfilm.

Advertisement

Onder de motorkap, aan de achterkant, bevindt zich een veel krachtiger turbomotor dan het origineel, die 200 pk bereikt. Heel anders dan de originele motor, die de "Bulli" deelde met de Kever. Het voertuig van Berry is meteen beroemd geworden en het is niet moeilijk te raden waarom. Het is een waar wonder van auto-maatwerk, ook gepresenteerd op tv en ter gelegenheid van verschillende tentoonstellingen.

De Surf Seeker is opvallend, met die “buitensporige” vormen, zijn “gekke” design en op zijn zachtst gezegd merkwaardige details, zoals het voorste deel dat opengaat om de bestuurder en passagiers binnen te laten. Op het dak, onvermijdelijk, een gestileerde surfplank, die de kromming van het voertuig volgt. Een onderneming waar Ron in totaal 17 maanden mee bezig is geweest, maar het resultaat was zeker de moeite waard!

Wie weet of we hem ooit door de straten zullen zien rijden, misschien met een personage uit onze favoriete animatiefilms aan het stuur!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt