Deze auto laadt op in de zon: hij kan tot 1600 km rijden op een volle tank en heeft prestaties als een Supercar

Janine

26 December 2020

Deze auto laadt op in de zon: hij kan tot 1600 km rijden op een volle tank en heeft prestaties als een Supercar
Advertisement

In de afgelopen jaren zijn er veel innovaties geweest op het gebied van de automobielsector en die werden voor een groot deel gekenmerkt door de toenemende behoefte om dagelijkse mobiliteit te combineren met respect voor het milieu. Het is geen toeval dat elektrische auto's tegenwoordig steeds vaker voorkomen, en niet langer een soort "technologische luchtspiegeling" zoals tot voor kort.

Waar we je nu over gaan vertellen, is een heel bijzonder voertuig, niet alleen vanwege het esthetische aspect, maar ook en vooral vanwege de technologische innovaties die het bevat. De reden ligt voor de hand: hij hoeft niet vaak te worden opgeladen, hij garandeert een recordautonomie en echte sportprestaties. Als we het futuristisch zouden definiëren, zou het een understatement zijn.

via Aptera

Advertisement
Aptera Motors/Youtube

Aptera Motors/Youtube

Het wordt geproduceerd door Aptera, een Californische startup die gespecialiseerd is in zeer efficiënte voertuigen. Als je hem ziet, lijkt het of deze auto uit een sciencefictionfilm komt, met zijn bijna "zwevende" uiterlijk. Laten we beginnen met te zeggen dat het 3 wielen heeft en dat het is uitgerust met een technologie genaamd "Never Charge", waarvan de naam al een heel programma is.

Advertisement
Aptera

Aptera

Dit is in feite ongetwijfeld de eigenschap die deze elektrische auto interessant en "anders" maakt. Op het dak bevinden zich in feite ongeveer 3 vierkante meter zonnepanelen, die de taak hebben om de batterij op te laden met de energie die afkomstig is van wat de natuur ons zelf geeft. Met alleen de zonnepanelen bereik je 72 km autonomie per dag, en het opladen vindt plaats in de parkeermodus.

Aptera

Aptera

Een situatie die voor velen al voordelig zou kunnen zijn. Als traditioneel opladen wordt gecombineerd met zonne-energie, kan de Aptera tot ongeveer 1600 km rijden wanneer het volledig is opgeladen, in de "topklasse" -versie van het voertuig. Verbazingwekkende cijfers en technologieën, die echt een meer dan efficiënt energiegebruik suggereren, ook gezien het feit dat het een emissievrije auto is met geweldige prestaties.

Aptera

Aptera

In de modus voor vierwielaandrijving kan de Aptera namelijk in iets meer dan 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u gaan: aantallen van een Supercar voor een voertuig dat zeker niet onopgemerkt blijft. Up-to-date entertainmentsystemen, semi-autonoom rijden en een groot aantal technologische apparaten maken het plaatje compleet.

Aptera

Aptera

Volgens wat de fabrikant heeft verklaard, zijn er op zijn zachtst gezegd cijfers nodig van ongeveer 22.000 tot bijna 40.000 euro om deze specifieke auto mee naar huis te nemen, afhankelijk van de versie en opties die je kiest. Het is waar: het is misschien niet de beste manier om veel mensen of bagage te vervoeren, maar voor twee inzittenden (en nog iets meer) is het prima en zullen degenen die ermee rijden zich achter het stuur van een auto voelen die even futuristisch als milieuvriendelijk is.

Advertisement
Aptera

Aptera

Wat vind jij? Zou je het kopen?

Advertisement