Noem het geen camper: dit voertuig kan een luxe appartement worden alsof het een Transformer is - Curioctopus.nl
x
Noem het geen camper: dit voertuig kan…
15 leuke en praktische oplossingen die op school zijn aangenomen die wij ook graag hadden gezien Een onderwijzer vraagt ​​zijn studenten wie Hitler is en ze weten geen antwoord te geven: de video zorgt voor discussies

Noem het geen camper: dit voertuig kan een luxe appartement worden alsof het een Transformer is

27 Februari 2021 • Door Janine
2.567
Advertisement

Als je denkt dat een kampeervakantie een ongemakkelijke situatie is, waarin comfort wordt teruggebracht tot het essentiële en waarin je je moet behelpen, zijn we er zeker van dat het voertuig dat we je gaan tonen, je van gedachten zal doen veranderen.

Het heet Maxus Life Home V90 Villa Edition en het zou nogal een understatement zijn om het een "camper" te noemen. Dit voertuig is in feite vergelijkbaar met een klein luxe huis op wielen, en brengt vondsten met zich mee die even ingenieus als innovatief zijn. Zoals? De wanden en het dak zijn zeker geen simpele afdekkingen, maar beweegbare en uitschuifbare onderdelen, waardoor de camper zijn ruimte kan vergroten, alsof het een soort "transformer" is.

via: Motortrend

Robotica heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt: het bewijs ligt elke dag voor onze ogen. Vergeleken met enkele jaren geleden is het tegenwoordig mogelijk om te ontwerpen en te bouwen wat voorheen zelfs ondenkbaar leek. De ontwerpers van Maxus Life, een voertuig ontwikkeld door SAIC Motor, een Chinese autofabrikant die wordt beschouwd als de op twee na grootste autoproducerende groep in het oostelijke land, weten er alles van.

De V90 Villa Edition is niet een van die omvangrijke, lange en onhandige campers om mee rond te rijden. Integendeel, de kracht zit hem juist hierin: van de super-behoudende afmetingen kan dit voertuig uitgroeien tot een gezellige en luxueuze omgeving van ongeveer 65 vierkante meter. Uiteraard wanneer hij geparkeerd staat en dankzij de hulp van zijn schuivende onderdelen.

Advertisement

Het geheim van dit wondervoertuig is niet moeilijk te raden, en dat blijkt uit de verspreide beelden. Het dak gaat omhoog en breidt zich uit tot een veranda, alsof het zich op de tweede verdieping van de camper bevindt. En dan hebben we het niet over een standaard camperluifel, maar over een echte slaapkamer, compleet met een klein balkon. Maar de innovaties van deze Maxus Life houden daar niet op.

Om naar de tweede verdieping te gaan, hebben passagiers een kleine maar efficiënte lift tot hun beschikking, iets wat nog nooit eerder in een camper is gezien. Precies: geen ladder, geen hinderlijke externe toegang, de bovenste veranda, panoramisch en met elektronisch verduisterde glazen wanden, is comfortabel en in volledige privacy te bereiken.

Het is bijna onnodig om eraan toe te voegen dat alles is verrijkt met accessoires, elektronische apparaten, comfort- en entertainment van de eerste categorie, ontworpen en gebouwd om een ​​"premium" -omgeving te creëren.

Advertisement

Er is vrijwel alles, behalve, helaas, één element dat de V90 bijna perfect zou hebben gemaakt: zonnepanelen. Afgezien van de ecologische kant die is verwaarloosd, zou het toevoegen van dergelijke apparaten hebben geleid tot aanzienlijke besparingen in termen van energie en kosten voor de eigenaren van dit voertuig. Voor sommigen kan besparen echter een verwaarloosbaar aspect zijn, vooral als je bereid bent er meer dan € 340.000 voor te betalen...

Een bedrag dat zeker niet binnen ieders handbereik ligt, wat deze camper-Transformer voor enkelen een echte luxe maakt. Wat vind jij? Zou je jezelf zo'n cadeau geven als je de mogelijkheid had?

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt