Een ontwerper transformeert zijn oude Kever in Superman, een klassieke roadster met een modern tintje

Janine image
door Janine

13 November 2020

Een ontwerper transformeert zijn oude Kever in Superman, een klassieke roadster met een modern tintje
Advertisement

Van alle klassieke auto's is de glorieuze Volkswagen Kever misschien degene die zich het meest leent aan veranderingen, aanpassingen en transformaties die er vaak een nog origineler voertuig van hebben gemaakt dan het al was.

In feite is het een auto die zeker niet onopgemerkt blijft: stel je voor dat je hem transformeert in iets absoluut speciaals, met een klassieke en moderne elegantie tegelijk, een auto waar we allemaal graag een stukje in zouden rijden, fascinerend en “grappig” . Dit is precies de insteek van de Noorse ontwerper Danni Koldal toen hij aan zijn "Superman" dacht, veel meer dan een simpele Kever.

via danni.k.k/Instagram

Advertisement
danni.k.k/Instagram

danni.k.k/Instagram

Onder de spectaculaire auto van Koldal bevindt zich een van de 22 miljoen exemplaren van de Kever die wereldwijd zijn verkocht, namelijk een Deluxe uit 1961. Van daaruit begon de ontwerper iets absoluut verbluffends te creëren.

Advertisement

Dak weg, en de helft van de voorruit weg: bij het binnenkomen van de werkplaats is de historische Volkswagen aan zijn ongelooflijke transformatie begonnen. Om het in de praktijk te brengen, heeft Danni veel aan de carrosserie gewerkt en deze op een duidelijke maar tegelijkertijd uniforme en evenredige manier aangepast, totdat hij van de Kever een echte sportieve roadster maakte.

Het zou een understatement zijn om deze auto gewoon “cabriolet” te noemen, want het is veel meer. Dankzij de matzwarte lak, de verlaagde sierstrip, de vergrote en verchroomde wielen en vele andere specifieke details ziet de "Superman" er allesbehalve uit als een kleine auto van bescheiden oorsprong.

Agressiviteit en sportiviteit zie je overal terug, gecombineerd met een minimalistische moderne elegantie. Het resultaat is een auto met een heel sterke persoonlijkheid, waarin er geen gebrek is aan verwijzingen naar de superheld waaraan hij zijn naam ontleent, inclusief citaten.

Binnenin is de klassieke sfeer van de originele Kever behouden, maar altijd met een vleugje raffinement en “schone" stijl.

Kortom: de "Superman" is een verleidelijke auto, waar je echt zin in krijgt om in te stappen. Het zoveelste, zeer geslaagde bewijs van de charme die klassieke auto's zoals de Kever, echte onsterfelijke juwelen van de mechanica, ook vandaag nog op veel mensen uitoefenen!

Advertisement