Een kunstenaar maakt prachtige houtskoolportretten en verlicht deze op een manier zodat het bijna natuurlijk lijkt

Janine image
door Janine

07 Maart 2020

Een kunstenaar maakt prachtige houtskoolportretten en verlicht deze op een manier zodat het bijna natuurlijk lijkt
Advertisement

Wanneer een kunstwerk afgestemd is op de waarnemer en op een directe, intieme en prachtige manier gevoelens, emoties en stemmingen communiceert, bereikt het precies op dat moment zijn doel. In feite is een figuratief werk met een vergelijkbare kracht veel meer dan een eenvoudige tekening of een doek waarop iets is geschilderd: het is een "levend", levendig object.

In het geval van Zulf, de Londense kunstenaar waar we het over hebben, kunnen we zeggen dat deze intentie werd bereikt, zo niet overtroffen, met bijzondere en tegelijkertijd emotionerende vormen en manieren. De reden? Kijk maar naar zijn portretten van vrouwen om het te begrijpen: het realisme dat ze bevatten is gewoonweg indrukwekkend. In die zin dat ze uniek zijn.

via iamzulf/Instagram

Advertisement
Zulf

Zulf

De kunstenaar maakt zijn scènes met alleen pastel en houtskool. Wat eruit ziet als prachtige foto's van meisjes ondergedompeld in licht- en schaduwspelen zijn eigenlijk "eenvoudige" tekeningen gemaakt met basistechnieken en materialen. Het effect is echter verre van vanzelfsprekend: Zulf is in staat om onmiddellijk de aandacht en gevoelens te vangen van degenen die naar een van zijn werken kijken.

Advertisement

Een minimalistische benadering, die van Zulf, die echter ook super gedetailleerd is. Door alleen de delen te tekenen die worden verlicht door "zijn" lichtbronnen, laat de kunstenaar geen delen van de scène weg, maar laat hij zien dat hij weet te "fotograferen" met alleen kleurpotloden en houtskool.

Instagram

Instagram

In zijn portretten vindt de kunstenaar een lichtbron uit die de gezichten, het haar en de lichaamsdelen van zijn vrouwelijke onderwerpen beïnvloedt. Dankzij een vakkundige combinatie van houtskool en pastel op zwart papier, lijken de werken van Zulf letterlijk te schijnen, zoals foto's waarin het licht echt is binnengekomen, waardoor degenen die ze observeren fascinerende glimpen van de getekende meisjes krijgen.

Instagram

De details van de tekeningen van Zulf zijn ongelooflijk: in sommige portretten van vrouwen en meisjes zijn de haren zo gedetailleerd dat het licht zelfs de fijnste haren lijkt te raken en verlichten.

Instagram

Instagram

De creativiteit van deze ontwerper slaagt erin om de hoofdrolspeelsters van zijn portretten te tonen met prachtige silhouetten, waaraan hij een vleugje realisme geeft dat alle verwachtingen overtreft.

Advertisement
Instagram

Instagram

Lichten, duisternis, reflecties, uitdrukkingen en vormen komen samen in een echt intieme, dramatische en, op een bepaalde manier, filmische visuele ervaring. Complimenten voor deze "tovenaar" van houtskool en pastel!

Instagram

Instagram

Advertisement
Instagram

Instagram

Je kunt Zulf volgen en andere van zijn ongelooflijke werken bewonderen op de Instagram-pagina van de kunstenaar, iamzulf.

Instagram

Advertisement