Deze enorme camper is een originele "fusie" tussen twee bussen, voor comfortabele en avontuurlijke reizen - Curioctopus.nl
x
Deze enorme camper is een originele…
9 veel voorkomende planten waarvan niet iedereen de originele vorm kent Sinds 1 maart 2020 is in Luxemburg officieel al het openbaar vervoer gratis

Deze enorme camper is een originele "fusie" tussen twee bussen, voor comfortabele en avontuurlijke reizen

06 Maart 2020 • Door Janine
3.308
Advertisement

Er zijn voorwerpen en situaties die in onze geest de kracht hebben om onmiddellijk specifieke gevoelens en suggesties op te roepen. Denk aan een enorme camper met een typische Amerikaanse stijl, die lange, die geschikt zijn voor grote gezinnen: wil je bij het zien van zoiets niet meteen op reis gaan?

Als het antwoord ja is, weet dan dat er een van deze voertuigen is die de geest van reizen belichaamt, wat het resultaat is van twee bussen, de een op de ander, voor ongetwijfeld onvergetelijke reizen!

foto: Facebook

We maken geen grap: zo'n voertuig bestaat echt en de foto's die we hier hebben verzameld, laten het zien. Het is een historisch voertuig in de wereld van Amerikaanse campers en bussen: de GMC Scenicruiser. Een bus uit 1955, die letterlijk werd "samengevoegd" met een ander historisch voertuig uit de VS, de General American Aerocoach uit 1949.

Twee bussen in één dus, in een enkele, spectaculaire, enorme camper! Zijn naam is The Peacemaker II, en de naam zegt al veel over de hippie-geest die het met zich meebrengt.

Advertisement

De transformatie van deze voertuigen werd gezocht en in praktijk gebracht door Twelve Tribes, een groep vreedzame, reizende en vrijgevochten mensen: kortom moderne "bloemenkinderen".

De eerste en originele Peacemaker dateert uit 1987 en dit, in bordeauxrode en beige kleur, is een echt succesvolle re-editie. Met meer dan 500.000 km afgelegd, is het een voertuig dat echt weet hoe hij op de weg opgemerkt moet worden.

Binnen maakt de rustieke stijl en vol met houten inzetstukken het tot een ongelooflijk gastvrije plek, bovendien is er veel ruimte voor mensen en spullen. Kortom: de Peacemaker is een vervoermiddel dat met een simpele blik liefde, vrede, sympathie en verlangen om te reizen verspreidt, in de perfecte filosofie van hippies… Ben je klaar om te vertrekken?

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt