Een bedrijf creëerde een versie van het spel “Wie is het?” gewijd aan vrouwen die de geschiedenis hebben veranderd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een bedrijf creëerde een versie van…
15 grappige en enigszins verontrustende foto's gemaakt op de juiste plaats op het juiste moment Een leeuwin adopteerde een verlaten luipaardwelp en behandelde hem alsof hij haar eigen kind was

Een bedrijf creëerde een versie van het spel “Wie is het?” gewijd aan vrouwen die de geschiedenis hebben veranderd

Door Janine
1.189
Advertisement

Het is een bordspel waar veel mensen, toen ze jong waren, uren plezier en vrolijkheid mee hebben doorgebracht, leuk en ingenieus in zijn eenvoud. We hebben het over Guess Who?, (Wie is het?, In het Nederlands), het beroemde spel met verschillende kaartjes om neer te halen, waarin je het personage van de tegenstander moest raden door enkele aanwijzingen over zijn esthetische eigenschappen, met uitzondering van degene die niet in de buurt van de beschrijving kwamen.

Iedereen die het heeft gespeeld, zal zich herinneren dat van alle personages er maar weinig vrouwelijke waren in vergelijking met de mannelijke. Welnu: er is een bedrijf dat heeft besloten om het spel dat vele jaren geleden uitkwam een baanbrekende wending te geven en het revolutionair te veranderen in een volledig vrouwelijke versie.

via: Playeress

Het heet Who's She? (Wie is zij?) en de naam zegt al veel over de inhoud. Degene gemaakt door het Poolse bedrijf Playeress is een Wie is het? waarvan de hoofdrolspelers allemaal vrouwen zijn, met name beroemde vrouwelijke figuren die op de een of andere manier de geschiedenis hebben veranderd.

Frida Kahlo, Amelia Earhart, Malala Yousafzai, Marie Curie: deze en vele andere geweldige vrouwen aanwezig in het spel zijn personages die op hun eigen manier en elk op hun eigen gebied moeten worden herinnerd om hun bereikte resultaten. Kunstenaars, activisten, wetenschappers, avonturiers: sterke vrouwen om inspiratie op te doen.

Advertisement

De kaarten zijn gemaakt van berkenhout, met de hand getekend door de kunstenares Daria Golab en elk bevat, naast de afbeelding van de vrouw, een korte biografie, met grappige en interessante anekdotes. De ontdekkingen, de overwinningen, de avonturen van deze hoofdrolspeelsters in het verhaal zijn echt een uitstekende bron van inspiratie voor iedereen die aan het spel deelneemt.

In plaats van te vragen "welke kleur haar heeft ze?” of "draagt ze een bril?", kan degene het personage van de tegenstander “achterhalen” door te vragen wat ze voor de geschiedenis heeft gedaan, of ze een Nobelprijs heeft gewonnen, of ze voor vrouwenrechten heeft gevochten, en nog veel meer.

foto: Facebook

Kortom: Who’s she? is precies dat wat een leerzaam spel wordt genoemd, een geweldige manier om jongeren bewust te maken van kwesties van gelijkheid en gelijkwaardigheid die helaas tegenwoordig nog steeds niet vanzelfsprekend zijn.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt