Coronavirus: volgens de onderzoekers zou er een klimaatzone zijn waarin het zich gemakkelijker ontwikkelt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus: volgens de onderzoekers…
Coronavirus: een moeder van twee kinderen is de eerste persoon in de VS die een experimenteel vaccin heeft gekregen Een ingenieur heeft “iglo’s” voor daklozen gemaakt: ze zijn waterdicht en behouden de lichaamstemperatuur

Coronavirus: volgens de onderzoekers zou er een klimaatzone zijn waarin het zich gemakkelijker ontwikkelt

Door Janine
13.503
Advertisement

Op een delicaat en zorgwekkend moment zoals we nu ervaren, vragen velen zich, vanwege de verspreiding van de Coronavirus-pandemie, de toekomst af van deze situatie, een context waarin veel mensen in de wereld zich nog nooit hadden bevonden.

De ongemakken en stress door de onvermijdelijke noodzaak om afstand te houden en sociale contacten te vermijden ontbreken niet: dit is ook de reden waarom we ons afvragen wat de volgende ontwikkelingen zullen zijn. Wetenschappers van de Universiteit van Maryland, die deel uitmaken van het Global Virus Network, zouden een verband hebben kunnen opsporen tussen de verspreiding van Covid-19 en het klimaat in de gebieden waarin het zich ontwikkelde.

Het werd de "Coronavirus-gordel" genoemd, omdat het in feite precies dit is. Een soort denkbeeldige "riem" dat gebieden van de wereld tussen 30 en 50 graden noorderbreedte omvat en waarin, door de klimatologische gegevens te vergelijken en zich in de studies te verdiepen, de incidentie van het virus groter was.

In het bijzonder hebben breedte, temperatuur en vochtigheid terugkerende waarden waarbinnen het coronavirus meer "levend" en aanwezig lijkt te zijn. We hebben het over een bereik tussen 5 en 11 graden Celsius en vochtigheidswaarden tussen 47 en 79%. De regio's waar Covid-19 meer vruchtbare grond tegenkwam, deelden volgens onderzoekers gedurende meerdere dagen vergelijkbare en stabiele klimatologische kenmerken, net zoals die werden geregistreerd op piekdagen bij de regio's in Wuhan.

De warmte zou daarom een ​​eerste natuurlijke "vijand" kunnen zijn van de pandemie die we ervaren, net als de grote kou, dat wil zeggen de temperatuur onder nul graden Celsius. Vochtigheid en koele temperaturen, om zo te zeggen gemiddeld, lijken in plaats daarvan geschikter te zijn voor een langere duur van de ziekte.

foto: Nps.gov

Andere studies die veel wetenschappers in verschillende delen van de wereld uitvoeren, lijken deze opvatting te bevestigen. Het lijkt dus voorspelbaar - op voorwaarde dat het Covid-19-virus niet verandert - dat de verspreiding ervan zich geleidelijk naar het noorden kan verplaatsen, vergeleken met de huidige "riem" die door onderzoekers wordt verondersteld. Op dezelfde manier is de kans groot dat er in de zomer een afname van besmettingen is, maar ook dat het Coronavirus zich in de koudere seizoenen weer kan manifesteren.

Dit alles wordt natuurlijk verondersteld en moet worden genomen met de gepaste voorzorgsmaatregelen van een situatie in voortdurende ontwikkeling. De hoop is dat dag in dag uit de onzichtbare maar aanwezige vijand waartegen de hele wereld vecht, beter kan worden gedefinieerd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt