Coronavirus, Spanje annuleert 21 stierengevechten: een beslissing die het leven van 120 stieren redt

Janine image
door Janine

21 Maart 2020

Coronavirus, Spanje annuleert 21 stierengevechten: een beslissing die het leven van 120 stieren redt
Advertisement

Naast de besmettingen waardoor, helaas, veel mensen het leven verliezen, heeft de pandemie van het Coronavirus ook een aantal positieve effecten die van dag tot dag veranderen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

We konden niet anders denken toen we lazen dat het verminderen van reizen over de hele wereld - en dus minder gebruik van auto's, motoren en transportmiddelen - ongelooflijk gunstige effecten heeft op het milieu en de lucht die we inademen. Uit Spanje is echter ook een ander bericht gearriveerd, dat dieren aangaat. Met name stieren, protagonisten en slachtoffers van een wereldwijd bekend - en bekritiseerd - cultureel evenement: stierenvechten.

via AnimaNaturalis

Advertisement
Valerio Capello/Wikimedia

Valerio Capello/Wikimedia

De exponentiële toename van besmettingen van Covid-19, ook in het Iberische land, is veranderd in een onverwachte bondgenoot voor een grote groep stieren die, zoals helaas vaak gebeurt, voorbestemd waren om deel te nemen aan de traditionele gevechten die eindigen met hun dood. Of het nu een geaccepteerde praktijk is of niet, één ding is zeker: stierengevechten zijn gebeurtenissen waarin onschuldige dieren worden mishandeld en een onprettige situatie ervaren.

Vanwege het Coronavirus zijn stierengevechten in heel Spanje geannuleerd en zullen 120 stieren dankzij dit evenement niet betrokken zijn bij het macabere spel. Dierenwelzijnsorganisaties proberen al jaren een einde te maken aan deze praktijk, die nog steeds te geworteld lijkt in de Spaanse cultuur om gestopt te worden. Nu echter, dankzij het virus dat zich verspreidt en veel mensen in gevaar brengt, is de juiste gelegenheid mogelijk ontstaan ​​voor een lange - en misschien definitieve - stopzetting van stierengevechten.

Advertisement
Needpix

Needpix

Volgens de organisatie AnimaNaturalis zijn er momenteel 21 stierengevechten geannuleerd voor de pandemie van het Coronavirus. Dit is natuurlijk geen positieve oorzaak, aangezien het virus dagelijks besmettingen, paniek en slachtoffers veroorzaakt. De situatie van angst en onbehagen die de hele wereld ervaart, lijkt echter, onder de vele negativiteiten, ook enkele positieve effecten te hebben gehad. We hopen dat dit, na de noodsituatie, voor de stieren niet alleen een onderbreking van de stierengevechten was, maar ook een gelegenheid om gerespecteerd te worden en om vreedzaam te leven.

Advertisement