Hij kan niet trainen in de sportschool omdat hij in isolatie zit: een jongen loopt een volledige marathon op zijn balkon

Janine image
door Janine

08 April 2020

Hij kan niet trainen in de sportschool omdat hij in isolatie zit: een jongen loopt een volledige marathon op zijn balkon
Advertisement

Veel landen hebben beperkende maatregelen genomen om besmetting te beperken, waar de gewone burger onder begint te lijden. Deze maatregelen zijn weliswaar juist en doeltreffend, maar zorgen ook voor vrijwillige isolatie thuis, zonder de deur uit te gaan, behalve om boodschappen te doen. In werkelijkheid wordt er om een beetje geduld gevraagd - dit alles is voor ons welzijn, voor onze gezondheid - en om deze "dode" tijd op de best mogelijke manier te gebruiken. Onder sporters is het ongemak groot, omdat ze niet meer kunnen trainen in de sportschool of sporten met vrienden. Het is duidelijk dat als je een bepaalde levensstijl wilt volgen, je jezelf moet aanpassen: zelfs in tijden van het Coronavirus is het mogelijk om te sporten! Deze Franse man is hiervan het levende bewijs.

via Huffingtonpost

Advertisement

Er zijn mensen die trainen zo goed als ze kunnen: Elisha Nochomovitz is een van die sportievelingen die tijdens deze quarantainedagen het niveau van competitie zeker hebben verhoogd. De man heeft namelijk besloten om een hele marathon te lopen... op zijn balkon! Hij deed er bijna 7 uur over om zijn 42 km lange race af te leggen, maar uiteindelijk heeft hij het gehaald.

De 32-jarige Fransman wilde absoluut niet in strijd zijn met de door de regering opgelegde regels, maar tegelijkertijd kon hij het hardlopen niet laten. Het resultaat is dat veel mensen het potentieel van dingen die ze thuis kunnen doen herontdekken of leren kennen.

Advertisement

Rennen op het balkon van je huis zal niet hetzelfde zijn als rennen op een groen grasveld, maar het is beter dan niets in een tijd als deze.

Advertisement