Een priester "schiet" heilig water om de gelovigen te zegenen: een grappig idee dat sociale afstand respecteert - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een priester "schiet" heilig water om…
In Nardò een boete tot 450 euro voor degenen die handschoenen en maskers op straat gooien: het is oorlog tegen de onbeschoftheid om het milieu te beschermen In Japan staat een spectaculaire blauweregenboom: hij is 144 jaar oud en beslaat een oppervlakte van bijna 2000 vierkante meter

Een priester "schiet" heilig water om de gelovigen te zegenen: een grappig idee dat sociale afstand respecteert

Door Janine
1.513
Advertisement

De beelden van een priester uit Detroit die heilig water met een waterpistool naar de gelovigen schiet, gaan letterlijk de wereld rond. Zich bewust van het risico bij te dragen aan de toename van de besmettingen van het Coronavirus met de viering van de mis, heeft pater Tim Pelc een vrij bijzondere manier gekozen om de gelovigen te zegenen: op afstand, met een waterpistool. Geen wonder dus dat de grappige vondst van de priester de hoofdrolspeler is geworden van vele grappige “memes” die op het internet circuleren.

Pater Tim Pelc probeert meestal zo ver mogelijk weg te blijven van sociale media, maar deze keer lijkt hij de absolute hoofdrolspeler te zijn geworden. Parochiaan Larry Peplin nam de foto's van het ongebruikelijke gebaar van de pastoor en liet ze, in de hoop dat hij het niet erg vond, op de Facebook-pagina van de parochie St. Ambrose publiceren. De reactie van gebruikers en gelovigen was ronduit opvallend.

Aanvankelijk wilde pater Pelc de kinderen van de parochie gewoon vermaken door hun families een vrolijk Pasen te wensen. Het idee was om de paasmandjes van een bepaalde afstand te zegenen, om geen besmettingsgevaar te lopen. Vanwege het Coronavirus wist de parochiepriester dat de kinderen een andere Pasen zouden hebben gehad dan normaal en hij vroeg zich af wat hij kon doen om het leuker te maken. Na een arts te hebben geconfronteerd en voor alle mogelijke beschermende middelen te hebben gezorgd, zette pater Pelc de traditie voort die erin voorziet om de paasmandjes van de gelovigen met Pasen te zegenen.

Advertisement

De foto's arriveerden in Duitsland, Oekraïne en ook in de rest van de wereld... zelfs in het Vaticaan waren ze een groot succes! Pater Pelc zegt hier enigszins bezorgd over te zijn, maar toch geamuseerd: "Voorlopig heb ik niets van het Vaticaan gehoord".

Naast alle "memes" die op het internet rondgaan, wil het gebaar van pater Pelc een manier zijn om dicht bij de gelovigen te blijven op zo'n delicaat moment, waarin angst overheerst boven elk ander gevoel.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt