"Het is erg frustrerend": een atlete hekelt het onrecht om in de sport te moeten concurreren met transgender vrouwen - Curioctopus.nl
x
"Het is erg frustrerend": een atlete…
Hij kan het niet uitstaan ​​om etensresten weg te gooien en geeft het aan de daklozen: de werknemer wordt ontslagen 22 foto's verklaren perfect waarom Zuid-Korea een soort wereld apart is

"Het is erg frustrerend": een atlete hekelt het onrecht om in de sport te moeten concurreren met transgender vrouwen

06 Februari 2021 • Door Janine
1.028
Advertisement

Sinds hij aan het roer van de Verenigde Staten van Amerika is aangetreden, is president Joe Biden de hoofdrolspeler geweest bij de ondertekening van verschillende uitvoeringsbesluiten, die op verschillende gebieden tussenbeide zijn gekomen, waaronder de sport. Juist in deze context heeft de bepaling over de opname van transgender atleten in vrouwelijke sportcontexten tot veel discussie geleid om elke vorm van discriminatie op grond van genderidentiteit te voorkomen en uit te bannen.

Naast mensen die het hiermee eens zijn, zijn er veel tegengestelde meningen, vooral uit de meer conservatieve delen van het sociale leven uit het land van de sterren en strepen. De kritiek richt zich met name op de vermeende onrechtvaardigheid van een soortgelijke bepaling, die duidelijk zou maken dat biologische vrouwen "benadeeld" worden in sportwedstrijden. Het debat is verhit en er zijn mensen die, afgezien van vooroordelen en facties, de Sports Fairness Act grondig hebben geanalyseerd om erachter te komen of het echt een ongelijke handeling is. 

via: USA Today

"Het is erg frustrerend en demotiverend," merkte hardloopster Madison Kenyon op nadat ze tegen een transgender vrouwelijke atleet had gelopen. "Het gaat biologisch gezien om mannen - voegde ze eraan toe, ze is tegen inclusiebepaling - het gaat niet om discriminatie, maar om het garanderen van wat juist is". Op dezelfde golflengte als Kenyon zijn er ook verschillende groepen die krachtig vechten tegen de normen die Biden wil.

Maar was het decreet van de president echt een ongelijke inclusie? Degenen die hebben besloten om licht te werpen op de controverse, hebben zich dit afgevraagd en ontdekten dat Biden in feite niets anders heeft gedaan dan bestaande bepalingen te versterken en opnieuw te bevestigen, gebaseerd op historische oordelen die de klassieke precedenten hebben geschapen. Zoals is opgemerkt, "beperkt het presidentiële uitvoerende bevel zich tot de tenuitvoerlegging van de beslissingen van het Hooggerechtshof, waarbij nogmaals wordt benadrukt dat het noodzakelijk is om bepaalde beginselen te handhaven die in strijd zijn met ongelijkheid”. 

Het zou daarom niet juist zijn om te beweren dat de door Biden ondertekende bepaling vereist dat transgender vrouwen moeten concurreren in een vrouwelijke context, omdat de regels voor deze personen eigenlijk al van kracht waren, zoals gezegd, samen met uitspraken en de resultaten van juridische veldslagen die zijn gevoerd uit naam van inclusie. Afgezien van enig standpunt of vermeend onrecht, heeft het Amerikaanse voorzitterschap daarom de naleving van de bestaande wetten verzekerd, met name door sportinstellingen die staatsgeld ontvangen, op te roepen deze te respecteren.

Ongeacht door wie en wanneer dit initiatief werd geïntroduceerd, het debat is niet nieuw en kent twee zeer vastberaden gedachtegangen. Wat vind jij? Is het betrekken van transgender vrouwen bij vrouwencompetities een inclusieve en gepaste daad of is het onrechtvaardig jegens andere atleten? 

Tags: SportUSAActualiteit
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt