In de VS heeft de paniek rond het Coronavirus ertoe geleid dat veel mensen in de rij zijn gaan staan om wapens en munitie te kopen

Janine image
door Janine

19 Maart 2020

In de VS heeft de paniek rond het Coronavirus ertoe geleid dat veel mensen in de rij zijn gaan staan om wapens en munitie te kopen
Advertisement

Nu de pandemie van het Coronavirus zich over de hele wereld verspreidt, moeten veel mensen hun dagelijkse activiteiten heroverwegen. Om de verspreiding van besmetting te beperken, moeten we afstand houden van andere individuen en enkele regels respecteren. In de rij staan bijvoorbeeld voor apotheken of supermarkten om drukte in de winkels te voorkomen.

Er zijn plaatsen in de wereld waar mensen niet in de rij staan om de goederen te kopen om zich te voeden of te verzorgen, maar om... wapens en munitie in te slaan.

via The Guardian

Advertisement

Je leest het goed: de foto van een wapenwinkel in Culver City, Californië, waar veel mensen op zondag 15 maart 2020 bijeenkwamen, is de wereld over gegaan en veroorzaakte nogal wat controverses. Dat er in de Verenigde Staten een tolerante wetgeving inzake wapens en zelfverdediging is, is bekend, maar het is echt verrassend om te zien hoe de paniek die door het Coronavirus wordt opgewekt, de diepste zorgen van mensen opwekt en verergert.

Als je niet begrijpt wat wapens of munitie ermee te maken hebben, wanneer de wereld wordt getroffen door een wereldwijde pandemie, ben je zeker niet de enige. Blijkbaar dachten de mensen die voor die winkel stonden er anders over.

Advertisement

Voor hen valt de ontwikkeling van een pandemie die overal slachtoffers, lijden en inspanningen van artsen veroorzaakt samen met de noodzaak om zich te verdedigen tegen mogelijke en veronderstelde "vijanden". Niet met een masker, afstand houden of handen wassen, maar met wapens. Bovendien spreken de paniekscènes, van mensen die speculeren over goederen die voor iedereen nuttig zijn of haast maken om voedsel in te slaan alsof we in oorlogstijd zijn, al boekdelen over de periode waarin we leven.

In de VS noteren de wapenverkopers dus een sterke omzetstijging, zowel in fysieke als in online winkels. En het verontrustende feit, zoals gerapporteerd door Newsweek, is dat Amerikanen van Aziatische afkomst zich meer zouden "bewapenen" dan anderen. Door deze episodes van discriminatie en racisme te combineren, worden ze op de een of andere manier bedreigd door de rest van de bevolking. Wanneer je wordt geconfronteerd met dergelijke externe factoren, vraag je je alleen af ​​of veel mensen ooit zullen leren om met de problemen die hen aangaan op een volwassen manier om te gaan zonder zich te laten meeslepen door hun ergste instincten.

Advertisement