Het Duitse nationale team speelt niet langer in landen waar vrouwen worden gediscrimineerd en niet naar het stadion mogen

Janine image
door Janine

13 November 2019

Het Duitse nationale team speelt niet langer in landen waar vrouwen worden gediscrimineerd en niet naar het stadion mogen
Advertisement

Dat mannen en vrouwen nog niet de veelgezochte gendergelijkheid hebben bereikt, daarvan zien we dagelijks voorbeelden op gebieden zoals werk, huiselijk leven, religie en zelfs sport. We zijn in 2019 en ondanks de grote wetenschappelijke vooruitgang zijn er nog steeds landen waar vrouwen het stadion niet kunnen betreden. In Iran bijvoorbeeld hebben extreme protesten tegen dit absurde en onrechtvaardige gebruik geleid tot protestreacties van veel vrouwen, soms helaas eindigend in een tragedie. Een goed standpunt in dit verband werd ingenomen door de Duitse voetbalbond, die verklaarde dat Duitsland niet langer zal spelen in landen die vrouwen discrimineren.

via Besoccer

Advertisement
Wikimedia / Maryam Takhtkeshian

Wikimedia / Maryam Takhtkeshian

Het nieuws komt van de Duitse voetbalbond, die heeft besloten het nationale team van Duitsland niet langer toe te staan om te spelen in landen waar vrouwen worden gediscrimineerd, dat wil zeggen waar ze geen vrije toegang hebben tot alle sectoren van het stadion zoals mannen. De voorzitter van de voetbalbond, Fritz Keller, zei dat bepaalde waarden - zoals vrouwenrechten - niet onderhandelbaar zijn. Keller benadrukte het belang van het aangaan van enkele sociale uitdagingen zonder te doen alsof ze niet bestaan en zich te concentreren op wat onbreekbare waarden zijn.

Met deze veronderstellingen presenteerde president Keller een ontwerpresolutie volgens welke nationale teams niet langer mogen spelen in landen waar vrouwen op discriminerende basis geen gelijke toegang krijgen tot voetbalstadions of andere sportfaciliteiten.

Voor vrouwenrechten en de wereld van het voetbal is dit een beslist belangrijke stap vooruit.

Advertisement