Vrouw bekritiseerd omdat ze in haar vijfde zwangerschapsmaand een marathon van 5 km liep

Janine image
door Janine

14 Februari 2023

Vrouw bekritiseerd omdat ze in haar vijfde zwangerschapsmaand een marathon van 5 km liep
Advertisement

Sommige mensen houden zo veel van sport, dat ze om welke reden dan ook nooit een wedstrijd of training zouden opgeven. Want op die momenten ben je in staat om alleen te zijn met je gedachten en zelfs, ondanks de inspanning, te ontspannen. Marathonlopers moeten vooral rennen, de wind in hun gezicht voelen en mensen langs de kant van de weg zien juichen om hen aan te moedigen sneller te gaan.

De hoofdpersoon van het verhaal is een sportvrouw en ze wilde een ​​marathon van 5 km niet opgeven om te lopen, ondanks dat ze in de vijfde maand van de zwangerschap was. Dit heeft geleid tot kritiek van webgebruikers. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Marca

Advertisement

Gesa Krause is een 29-jarige professionele atlete, Europees kampioene op de 3000 meter, die in haar carrière 2 bronzen medailles wist te winnen op de Wereldkampioenschappen atletiek. Ze houdt zo veel van hardlopen dat ze in alle omstandigheden de baan op zou gaan, zelfs haar buik hield haar niet tegen. Ondanks dat ze 5 maanden zwanger was, trok ze haar schoenen aan en liep ze een marathon, in Duitsland, van 5 kilometer in 17 minuten en 31 seconden.

"Ik ben zwanger. Ik had niet verwacht dat ik in de 22e week van mijn zwangerschap zo hard zou kunnen rennen. Dit maakt me trots en blij. Langere afstanden lopen is moeilijker geworden, vooral voor het bekken en de gewrichten, die het gewicht beginnen te voelen, maar ik hou van hardlopen en ik denk dat deze kortere afstanden een manier zijn om de twee te combineren. De komende maanden zal ik moeten rusten, ik voelde de behoefte om op een mooie manier te eindigen, ik kon mijn passie niet opgeven zonder een laatste wedstrijd”.

Advertisement
gesa_krause/Instagram

gesa_krause/Instagram

Haar optreden werd echter niet door iedereen gewaardeerd. Velen complimenteerden haar met het argument dat het mogelijk is om dergelijke wedstrijden met een zwangerschapsbuik uit te voeren, het belangrijkste is om altijd de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen: "heel goed, je hebt het goed gedaan" of, nogmaals, "een mooie race". Anderen bekritiseerden haar daarentegen door te onderstrepen dat ze niet had moeten rennen: "je weet niet hoe de fysieke inspanning de baby kan beïnvloeden" of "het was beter geweest als je deze marathon niet had gelopen" .

Had ze, met de nodige voorzorg, naar jouw mening gelijk om deze race te rennen?

Advertisement