Coronavirus: “dierenmarkten" heropenen in China waar dieren zoals slangen en vleermuizen nog steeds worden verkocht

Janine image
door Janine

02 April 2020

Coronavirus: “dierenmarkten" heropenen in China waar dieren zoals slangen en vleermuizen nog steeds worden verkocht
Advertisement

Nadat alle niet-essentiële diensten gedurende twee maanden in heel China gesloten waren, keert de Aziatische natie na een noodsituatie van Covid-19 geleidelijk terug van waaruit het allemaal begon, omdat de eerste “dierenmarkten" opnieuw geopend zijn, Chinezen verkopen gekooide dieren zoals honden, katten, maar ook slangen, vleermuizen, schubdieren, eenden enzovoort. Een echte markt vol gruwelen die in Wuhan, waar de eerste uitbraak van het coronavirus ter wereld plaatsvond, zijn oorsprong had gezien.

via Daily Mail UK

Wikimedia

Wikimedia

Dit virus van waarschijnlijke dierlijke oorsprong, dat zich vanuit de markten van Wuhan als een olievlek in de provincie Hubei en vervolgens over de hele wereld verspreidde, lijkt afkomstig te zijn van de menselijke consumptie van dieren zoals slangen en vleermuizen, dieren die erg gemakkelijk te vinden zijn op de zogenaamde “dierenmarkten" in China. Volgens het rapport van de Daily Mail zijn de gruwelijke markten van Dongguan in het zuiden van het land en Guilin in het zuidwesten, al heropend.

Advertisement
Wallpaper Flare

Wallpaper Flare

De correspondent van de Daily Mail beschrijft de huidige situatie op de heropende dierenmarkten in China: "Iedereen gelooft dat de epidemie voorbij is en dat er niets meer aan de hand is. Het probleem zijn de andere landen. De markten functioneren weer zoals ze deden vóór het coronavirus. Het enige verschil is dat bewakers proberen te voorkomen dat iemand foto's maakt, wat eerder nooit zou zijn gebeurd."

Op de plek waar het allemaal begon, een langzame terugkeer naar het “normale”; maar wat zal in de toekomst de prijs zijn die voor deze herwonnen normaliteit moet worden betaald?

Advertisement