Een arts legt uit hoe je handschoenen op de juiste manier gebruikt als je boodschappen doet om enkele veel voorkomende fouten te voorkomen

Janine image
door Janine

09 April 2020

Een arts legt uit hoe je handschoenen op de juiste manier gebruikt als je boodschappen doet om enkele veel voorkomende fouten te voorkomen
Advertisement

Vanwege de Coronavirus-epidemie zijn we genoodzaakt om een reeks voorzorgsmaatregelen te nemen om het risico op besmetting te vermijden. In de meeste door het virus getroffen landen zijn beperkende maatregelen genomen die voorzien in gedwongen isolatie of in ieder geval sociale afstand. Wat we op kleine schaal kunnen doen, elke keer dat we ons huis verlaten om boodschappen te doen, zijn het nemen van voorzorgsmaatregelen om onze gezondheid en die van anderen te beschermen. In Engeland waarschuwde een arts de burgers voor het gebruik van wegwerphandschoenen bij het winkelen in de supermarkt. Hoewel handschoenen als een uitstekend beschermingsmiddel kunnen worden beschouwd, moeten we ze met gezond verstand gebruiken om te voorkomen dat alle inspanningen voor niets zijn.

via Mirror

Youtube / TomoNews US

Youtube / TomoNews US

Dr. Karan Rangarajan, een chirurg die in het Verenigd Koninkrijk werkt, heeft Britse burgers (en niet alleen) gewaarschuwd voor het verkeerde gebruik dat wordt gemaakt van wegwerphandschoenen. Veel mensen gaan met handschoenen en mondkapjes op naar de supermarkt, ervan overtuigd dat ze zich onberispelijk gedragen en beseffen niet dat ze een aantal veelvoorkomende fouten maken. Allereerst moeten we nadenken over het feit dat handschoenen ziektekiemen en microben "verzamelen" terwijl we winkelen en dat we daarom zeker niet immuun zijn voor het coronavirus: het belangrijkste is dat we, terwijl we onze favoriete producten kopen, categorisch vermijden ons ​​gezicht, ogen, neus of mond aan te raken.

Nog een heel belangrijke factor: als we klaar zijn met boodschappen doen, moeten we de handschoenen die we net hebben gebruikt weggooien in de supermarkt. We moeten niet dezelfde handschoenen aanhouden tijdens het autorijden of bij thuiskomst: het aanraken van het stuur met de handschoenen die net de halve supermarkt hebben aangeraakt is niet verstandig. Op dezelfde manier moeten we vermijden de mobiele telefoon met handschoenen aan te raken tijdens het winkelen en deze moeten we altijd desinfecteren als we thuiskomen.

Advertisement
Youtube / CBC News: The National

Youtube / CBC News: The National

Ook als we de gebruikte handschoenen weggooien, moeten we voorzichtig zijn, aangezien we op moeten letten dat we de "geïnfecteerde" handschoenen niet met blote handen aanraken; dit is nog een reden om je handen te blijven wassen en ze schoon te maken met desinfecterende gels. Zoals dr. Karan Rangarajan ons eraan herinnert, is het belangrijk om altijd je handen te wassen.

Kortom, handschoenen kunnen een niet onverschillige bron van bacteriën zijn - daarom moeten we proberen ze op een intelligente en bewuste manier te gebruiken.

Advertisement