Vergeet de kleine bruine slakken: deze "vampier" -soort lijkt uit een nachtmerrie te komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vergeet de kleine bruine slakken: deze…
Spot, de angstaanjagende robot die in de parken van Singapore patrouilleert zodat veiligheidsafstanden gehandhaafd worden In Japan bloeien meer dan 4 miljoen blauwe bloemen: elk voorjaar is het een ongekend spektakel

Vergeet de kleine bruine slakken: deze "vampier" -soort lijkt uit een nachtmerrie te komen

Door Janine
3.360
Advertisement

Slakken zijn dieren die bij alle kinderen tot de verbeelding spreken omdat ze komisch hun huisje op hun rug dragen, waarin ze zich opkrullen zodra ze gevaar ruiken. Maar de slakkenwereld is veel eigenaardiger en zit vol met bepaalde aspecten, te beginnen met sommige exemplaren die meer dan andere lijken te zijn voortgekomen uit een sciencefictionfilm.

Weleens van de vuurslak gehoord? Het is genoemd naar de felrode kleur van zijn lichaam, maar bereid je voor, het is een ​​dier dat niet alleen opvalt door zijn kleur.

De vuurslak is een gigantische vuurrode slak. Het is bekend in de lokale taal onder de naam Platymma tweediei.

Het doet velen denken aan het personage van Dracula omdat de rode en zwarte kleur hetzelfde zijn als de mantel van de beroemde vampier, maar ook vanwege het enigszins verontrustende uiterlijk!

Het is vermoedelijk de grootste inheemse slak op het schiereiland Maleisië.

Er is nog een zeer grote slak die het Maleisische grondgebied bevolkt, met name het eiland Borneo; de Bertia brookei is zelfs nog groter dan de vuurslak.

Advertisement

Helaas wordt het met uitsterven bedreigd, vanwege de stedelijke uitbreiding die zijn leefgebied aantast en de handel die rond deze bijzondere dieren draait.

De vuurslak overleeft onder specifieke omgevingsomstandigheden, op koele maar zeer vochtige plaatsen. Hij kan bijna nergens anders wonen, behalve in zijn natuurlijke habitat.

Bovendien is dit mystieke dier al langere tijd op de markt als verzameldier vanwege zijn ongewone uiterlijk.

Ook het slakkenhuis van de vuurslak is bijzonder onder de buikpotigen: het heeft een intens zwarte kleur, volledig uniform.

Een Platymma tweediei tegenkomen is zeer zeldzaam: volgens studies leeft hij uitsluitend in een gebied met een straal van 100 km in de bergbossen van het Titiwangsa-gebergte.

Het aantal exemplaren dat sterk afneemt, maakt ons bezorgd over het voortbestaan ​​van de soort. De hobby van het verzorgen van slakken in terraria heeft hun vraag vergroot.

Het bezitten van zo'n uniek en mystiek ogend dier is voor veel verzamelaars onweerstaanbaar.

Maar de enige plek waar de vuurslak kan overleven, is zijn natuurlijke habitat, als de ontbossing maar zou stoppen!

Op veel mensen maakt een slak van dit formaat en vooral die kleur indruk: het lijkt uit een nachtmerrie te komen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt