Een drone legt de grootste kolonie groene schildpadden vast: 64.000 exemplaren die naar het eiland zwemmen om hun eieren te leggen

Janine image
door Janine

27 Juni 2020

Een drone legt de grootste kolonie groene schildpadden vast: 64.000 exemplaren die naar het eiland zwemmen om hun eieren te leggen
Advertisement

De kusten van Australië zijn de bestemmingen van duizenden groene schildpadden, die hier jaarlijks hun eieren leggen vlak voordat ze uitkomen. In het bijzonder bereiken schildpadden Raine Island, een klein eiland vol vegetatie in de buurt van het Groot Barrièrerif in de staat Queensland.

De onderzoekers experimenteerden met een nieuwe manier om schildpadden te tellen die het eiland bereiken: met een drone ontdekten ze het enorme aantal schildpadden in de zee, wat hen letterlijk sprakeloos liet.

via pennlive.com

Advertisement
QLD Government

QLD Government

Raine Island is de thuisbasis van de grootste kolonie groene schildpadden ter wereld. Elk jaar wordt het eilandje bereikt door duizenden schildpadden die van oktober tot februari hun eieren leggen.

Advertisement
QLD Government

QLD Government

Vóór de introductie van de drone gebruikten de onderzoekers een zeer praktische methode om schildpadden te tellen: elk jaar schilderden ze een witte lijn op het schild van de schildpad - een volledig niet-giftige verf voor deze dieren - en het jaar daarop, aan boord van een boot, werden degenen die het teken hadden geteld en degenen die het niet hadden.

Maar zoals Andrew Dustan zei, een van de onderzoekers, was de methode erg onnauwkeurig: “De ogen werden veel meer aangetrokken door een schildpad met een helderwitte streep dan door een ongeverfde schildpad, wat resulteerde in een vertekend aantal tellingen en een verminderde nauwkeurigheid.”

QLD Government

QLD Government

De onderzoekers dachten daarom om een ​​drone te gebruiken om een ​​veel duidelijker overzicht te krijgen van de populatie groene schildpadden op het eiland. En zo bevonden ze zich voor ongelooflijke beelden.

De drone legde 64.000 schildpadden vast in het water, die de bedoeling hadden om naar het zand van Reine Island te zwemmen. Uit de methode bleek dat de wetenschappers het aantal dieren met factor 1,73 hadden onderschat.

Bernard DUPONT/Wikimedia

Bernard DUPONT/Wikimedia

“Dit is 's werelds grootste verzameling groene schildpadden, vastgelegd door drones die hebben bijgedragen aan het documenteren van het grootste aantal schildpadden dat we hebben gezien sinds we met het Raine Island Recovery Project zijn begonnen," zei Anna Marsden van de stichting ten gunste van het Great Barrier Reef.

Opnieuw geeft onze planeet ons een waar spektakel van de natuur, ook al lijkt het of de mens ongevoelig is voor deze schatten.

Advertisement