Schildpad verdwijnt uit huis, dertig jaar later wordt ze op zolder gevonden: “Ze hoort bij ons gezin”

Janine image
door Janine

01 Juni 2022

Schildpad verdwijnt uit huis, dertig jaar later wordt ze op zolder gevonden: “Ze hoort bij ons gezin”
Advertisement

Als kind is het hebben van een huisdier een van de grootste wensen: een kitten, een puppy, maar ook een hamster, een schildpad of een goudvis behoren tot de ambities van veel van de kleintjes. Als de wens van de ouders wordt ingewilligd, begint een fantastisch avontuur dat het ontstaan van een nieuwe grote vriendschap markeert. Soms is het echter helaas niet voorbestemd om lang te duren: in sommige gevallen kunnen de dieren ontsnappen en verdwalen, zonder de weg naar huis te kunnen vinden.

Een vrouw, destijds nog een kind, weet het goed, die een schildpad had die van de ene op de andere dag verdween en dertig jaar later terug werd gevonden.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Nathalye De Almeida had in 1982, toen ze nog maar acht jaar oud was, een schildpad genaamd Manuela. Op een dag zagen ze het huisdier echter niet meer, dus de familie dacht dat het van huis was weggelopen en dat het waarschijnlijk nooit meer terug zou komen.

Dertig jaar later verscheen Manuela echter weer. In 2013 verzamelde de familie zich na een sterfgeval in het huis van oorsprong om het op te ruimen. Vooral de zolder stond nogal op zijn kop en was vol met oude, stoffige voorwerpen.

Terwijl familieleden verschillende dingen verplaatsten om het netjes te maken, merkte iemand een vreemde aanwezigheid op: in een oude houten kist zat iets. Na wat beter te hebben gekeken realiseerden ze zich dat het Manuela de schildpad was.

“We waren geschokt! Mijn moeder was ontroerd omdat ze het niet kon geloven. Ze hadden Manuela gevonden!" zei Nathalie.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Tegen alle verwachtingen in was het dier niet alleen nooit het huis uitgelopen, maar wist het al die tijd opgesloten op zolder te overleven. De familie denkt dat Manuela zich voedde met de termieten die in sommige delen van de kamer overvloedig aanwezig waren.

Het was ontroerend om haar weer te hebben gevonden, want niemand dacht dat ze haar ooit nog zouden zien. De schildpad is ondanks de verstreken jaren in uitstekende conditie. Na de nodige controles bleek het echter in werkelijkheid om een ​​mannelijk exemplaar te gaan. Zijn nieuwe naam is dus Manuel.

Nathalye, begrijpelijk geëmotioneerd, zorgt elke dag voor haar oude vriend en probeert hem zo veel mogelijk aandacht te geven.

“Het gaat heel goed met Manuel. Hij is enorm gegroeid. Ik heb hem meegenomen om bij mij te wonen omdat ik gek op hem ben”, zei de vrouw. "Mijn moeder bezoekt hem elke week, blij om haar dochter bij hem te zien. Ze voedt hem, aait hem en kust hem. Hij maakt deel uit van van onze familie. Hij is een van ons.”

Advertisement