40.000 euro voor een reis om ijsberen te doden: het macabere aanbod van enkele "touroperators" - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
40.000 euro voor een reis om ijsberen…
Een gans gefotografeerd met 47 kuikens op sleeptouw: een echte supermoeder Deze zeldzame nachtvlinder met roze en gele vleugels herinnert ons eraan dat de natuur ongelooflijk fantasierijk kan zijn

40.000 euro voor een reis om ijsberen te doden: het macabere aanbod van enkele "touroperators"

Door Janine
1.718
Advertisement

Soms lijkt het erop dat de mens nooit ophoudt met het verzinnen van steeds nieuwe en wrede manieren om schade toe te brengen aan de natuur om hem heen en aan de wezens die het bevolken. Uit naam van een zekere en veronderstelde “superioriteit”, is er geen tekort aan mensen die, ondanks strijd, bewustzijn en ethische principes, besluiten onschuldige wezens pijn te doen, het evenwicht in het milieu te destabiliseren en te antwoorden op een behoefte aan geweld dat net zo primordiaal is als zinloos.

We kunnen niet anders denken als we worden geconfronteerd met de macabere "toeristische pakketten" die worden aangeboden door Amerikaanse en Canadese bedrijven, die hun klanten expedities aanbieden die met toerisme weinig te maken hebben, met als enige doel dieren te doden. De aangewezen slachtoffers zijn met name exemplaren van een soort die al als kwetsbaar is geclassificeerd: ijsberen.

via: Mirror

In de afgelopen jaren zijn foto's gemaakt van mensen - vaak rijke toeristen - die trots poseren voor jachttrofeeën die helaas beschermde, kwetsbare en bedreigde wilde dieren zijn. Ondanks de verontwaardiging, het schandaal en de maatregelen die deze beelden en het fenomeen van de illegale jacht oproepen, lijken deze macabere “hobby’s” allerminst een verre herinnering. IJsberen betalen ook de prijs, waarvan de jacht alleen in Noorwegen verboden is. In de andere landen waar ze wonen (zoals Rusland, de VS en Canada), is het alleen voor lokale inheemse volkeren toegestaan, voor hun levensonderhoud.

Het probleem is echter dat de lokale bevolking heeft aangegeven dat deze licenties vaak worden verkocht aan particuliere bedrijven, die de rondleidingen in kwestie organiseren. Wetenschappelijke en milieu-instanties zijn buitengewoon bezorgd over de ijsberen. De populatie van deze prachtige witte dieren neemt snel en onverbiddelijk af, mede dankzij de opwarming van de aarde, die het smelten van het ijs en de onvermijdelijke wijziging van hun leefgebied veroorzaakt.

Het feit dat er in zo'n verontrustend beeld mensen zijn die ze graag vermoorden voor hun plezier om ze als trofeeën tentoon te stellen, zozeer zelfs om echte expedities op te zetten, is op zijn minst onthutsend. De vermogende klanten van deze bedrijven kunnen voor bedragen van rond de 40.000 euro een jachtsessie van ongeveer 10 dagen uitproberen, in de fatale zoektocht naar exemplaren die genadeloos worden geëlimineerd. De bedrijven (Worldwide Trophy Adventures of Ameri-Cana Expeditions om er maar een paar te noemen) zorgen voor alle benodigde apparatuur en, als er geen enkele beer wordt gedood, laten sommige van deze "touroperators" je zelfs gratis terugkomen om het nog een keer te proberen.

Advertisement

Als deze vreselijke reizen het gewenste resultaat opleveren, bieden sommige bedrijven zelfs een dienst om karkassen om te vormen tot echte jachttrofeeën. Wetenschappers en milieuorganisaties zijn, op basis van dit zoveelste, trieste misbruik van onschuldige wezens, op het oorlogspad en hebben met bezorgdheid ingegrepen en vragen deze nutteloze en schadelijke bloedbaden zo snel mogelijk te stoppen. We hopen dat dit echt gebeurt en dat de mens vroeg of laat ophoudt te denken dat hij voor zijn plezier over de natuur kan beschikken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt