Een groep dierenrechtenactivisten redt 50 honden die bestemd waren voor het Yulin hondenvleesfestival

Janine image
door Janine

01 Juli 2020

Een groep dierenrechtenactivisten redt 50 honden die bestemd waren voor het Yulin hondenvleesfestival
Advertisement

Een groep van ongeveer 50 honden, bijna allemaal golden retrievers, werd gered door dierenrechtenactivisten voordat ze werden verkocht en vervolgens vervoerd naar dat verschrikkelijke hondenvleesfestival dat elk jaar plaatsvindt in Yulin, in China. Dit dankzij het inspannende en gepassioneerde reddingswerk van de activisten van Lady Freethinker, geleid door de oprichtster Nina Jackel, die trots is op het werk dat werd geleverd voordat deze arme honden een zekere dood in werden gejaagd.

via Lady Freethinker

Advertisement
Lady Freethinker

Lady Freethinker

Deze ongeveer 50 geredde honden, bijna allemaal behorend tot het Golden Retriever-ras, waren waarschijnlijk gestolen van hun eigenaren, maar dankzij de hulp van enkele dierenbeschermers in China slaagden de activisten van Lady Freethinker erin om deze honden te redden en naar een dierenasiel te brengen, ver weg van de gruwelen van het festival in Yulin. Nina Jackel reageerde als volgt op de heroïsche redding: “Ik ben heel blij om te zien dat deze honden gered zijn van de gruwelijke slachting in Yulin. Nu is onze hoogste prioriteit ervoor te zorgen dat ze het voedsel en de medische zorg krijgen die ze nodig hebben om te overleven, na alles wat ze hebben meegemaakt."

Een wonderbaarlijke redding die ongelooflijk is als je bedenkt dat dit evenement in de Chinese stad Yulin nog steeds jaarlijks plaatsvindt, ondanks de zware strijd van activisten die opkomen voor het leven en de waardigheid van deze dieren, en ondanks de terughoudendheid en lagere deelname aan de editie 2020 na de Covid-19-pandemie.

Advertisement