10 succesvolle modellen die trots over de catwalk lopen ondanks dat hun lichaam met alle oude schoonheidsnormen breekt

Janine image
door Janine

15 Juli 2020

10 succesvolle modellen die trots over de catwalk lopen ondanks dat hun lichaam met alle oude schoonheidsnormen breekt
Advertisement

Slechts een paar jaar geleden heeft de modewereld haar horizon verbreed en het oude concept van stereotiepe schoonheid losgelaten. Waarom een ​​schoonheid vieren die niet weerspiegelt wat de natuur is? De modellen die we in dit artikel presenteren, proberen elke dag een zeer belangrijke boodschap te verspreiden: hou van je lichaam, je persoonlijkheid, in plaats van te proberen op iemand anders te lijken.

Advertisement

1. Ilka Brühl

Ze is een 26-jarig Duits model die zegt "iedereen is mooi, iedereen op zijn eigen manier". Haar gezicht is misvormd door een zeldzame genetische aandoening, ectodermale dysplasie, die leidt tot misvormingen in de structuur van de ogen, haren, tanden en zweetklieren.

Advertisement

Naast op de catwalks te lopen, probeert ze vandaag positiviteit en liefde voor jezelf te inspireren door haar verhaal te vertellen.

2. Diandra Forrest

Diandra is een Afro-Amerikaanse vrouw wier huid ongelooflijk roze is door albinisme. Ze was het eerste Afro-Amerikaanse albino-model dat liep voor de bekendste modebureaus.

3. Sara Geurts

Hoewel degenen die haar zien niet aarzelen om haar "oud" te noemen, is Sara geboren in 1991. Het syndroom van Ehler-Danlos tast het bindweefsel aan en in sommige gevallen, zoals dat van Sara, is de huid extreem mobiel en gerimpeld. Ondanks een moeilijke periode na de diagnose, heeft ze nu geleerd van zichzelf te houden en haar lichaam te laten zien voor wat het is, haar lichaam.

Advertisement

4. Moffy Gathorme Hard

Moffy is een jong Londens model met strabismus. Ondanks dit esthetische “defect”, slaagde ze erin een contract te ondertekenen met hetzelfde bureau dat Kate Moss destijds beroemd maakte.

Advertisement

5. Sophia Hadjipanteli

Sophia heeft nog nooit een pincet in haar handen gehad om haar wenkbrauwen te doen: moeder natuur gaf haar een dikke enkele wenkbrauw en ze versterkte het in plaats van zich aan te passen aan de "zeemeeuwvleugels”. Sommige foto's op haar Instagram-profiel wisten zoveel waardering op te wekken dat ze tegenwoordig een bekend gezicht is in de modewereld.

Advertisement

6. Simone Thompson

Op de vraag naar bijzondere eigenschappen, antwoordde Simone: kaal hoofd, veel tatoeages en vooruitstaande tanden. Veel mensen zouden dit defect hebben gecorrigeerd door een beugel te dragen, maar Simone maakte er in plaats daarvan een sterk punt van om zich te onderscheiden van de anderen.

7. Winnie Harlow

Ze is een Canadees model dat heeft geprobeerd alle taboes over vitiligo te elimineren. Vitiligo is een huidziekte, waardoor sommige delen van het lichaam minder gepigmenteerd zijn dan andere. In het geval van Winnie is haar hele lichaam besprenkeld met lichte vlekken, maar die rond haar mond zijn haar kenmerk.

Advertisement

8. Arina Lubiteleva

In tegenstelling tot veel andere meisjes heeft Arina besloten om haar flaporen niet meer onder haar haar te verbergen, of om foto's te bewerken voordat ze ze online plaatst, en ze zou graag willen dat iedereen met een "buitengewoon" gezicht hetzelfde doet.

Advertisement

9. Maeva Giani Marshall

Maeva is een Frans model met een gezicht vol met sproeten: ze verbergt ze niet langer, tegenwoordig zijn ze haar meest succesvolle kenmerk.

10. Tabria Majors

Tabria heeft geen genetische aandoening of een bijzondere imperfectie, maar zou voor velen nog steeds niet "geschikt" zijn om model te zijn. Haar lichaam gaat veel verder dan de standaardmaten van modellen, maar desondanks is Tabria een waar uithangbord geworden van curvy vrouwen. Wie zei dat alleen een slank en lang lichaam aantrekkelijk is en dat alle vrouwen, ongeacht het lichaam dat ze bezitten, ernaar moeten streven om alle rondingen af ​​te vlakken uit naam van een platte buik?

Advertisement
Advertisement