De wetenschap heeft vastgesteld dat de perfecte lichaamsbouw bestaat en bij dit model hoort

Janine image
door Janine

05 Juni 2023

De wetenschap heeft vastgesteld dat de perfecte lichaamsbouw bestaat en bij dit model hoort
Advertisement

Is er een manier om te bepalen wat perfecte schoonheid is? In de loop van de tijd hebben zeer verschillende maatstaven elkaar opgevolgd, maar de maatstaf is strikt persoonlijk en gekoppeld aan subjectieve smaak. De wetenschap lijkt echter het ideale lichaam te hebben geïdentificeerd in de figuur van één vrouw in het bijzonder: het is de Britse actrice en model Kelly Brook, die op 43-jarige leeftijd wordt aangeduid als de belichaming van het perfecte lichaam.

via The Sun

Vaarwel schoonheidsnormen die de zeer magere supermodellen offerden op het altaar van perfectie: de wetenschap heeft vastgesteld dat de perfecte eigenschappen die van de prachtige Kelly Brook zijn, die pronkt met een zachte en golvende lichaamsbouw. Een nieuw tijdperk, dat de beperkende maatstaven van de laatste tijd lijkt te verlaten, om genereuzere afmetingen te omarmen, die werden gedefinieerd als "zandloper" en overeen kwamen met de klassieke maten 90-60-90.

De schoonheidsidealen zijn in de loop van de tijd geëvolueerd en veranderd, tot aan de wetenschappelijke uitspraak van de Universiteit van Texas, die de eerdere sociale 'overtuigingen' contrasteerde: volgens een studie heeft de perfecte vrouw een voller lichaam en met overvloedige rondingen, om precies te zijn met een body mass index van 18,85, een borstomvang van 93 cm, een taille van 61 cm en heupen van 87 cm. Een andere studie benadrukte het belang van de verhouding tussen heupen en taille, waarvan de ideale waarde tussen de 0,65 en 0,75 cm ligt.

Advertisement

Kelly Brook weerspiegelt deze fysieke verhoudingen perfect, zowel wat betreft de body mass index als de verhouding heup/taille. Hoewel sommigen het misschien als een te stevig lichaam beschouwen, zou het de maximale ambitie van mannen vertegenwoordigen en het ideaal dat voor andere vrouwen moet worden bereikt.

Maar is er echt een ideaal? Wat cyclisch als zodanig wordt beschouwd, wordt beïnvloed door vele factoren, in de eerste plaats mode en trends, gevolgd door wetenschappelijk onderzoek en culturele aspecten, maar er kan geen enkele universeel gedeelde standaard van schoonheid zijn, aangezien het een aspect is dat subjectief is en onmogelijk weer te geven in een enkele voorstelling.

Het kiezen van een lichaamsbouw als die van Kelly als de meest perfecte van allemaal is echter zeker een grote stap in de richting van body positivity, die vormen omarmt zonder ze te denigreren, mede dankzij de catwalks die plus-size modellen zien paraderen.

Ben je het eens met de mening van de wetenschap?

Advertisement