Een stel transformeert een oud huis in een zelfvoorzienend huis: het produceert energie, voedsel en water - Curioctopus.nl
x
Een stel transformeert een oud huis…
Ellen is de eerste volledig elektrische veerboot: licht, vermindert vervuiling en laadt in 20 minuten op Honderden Afghaanse vrouwelijke studenten hebben op een enorm zandvlakte de toelatingstest van de universiteit afgelegd

Een stel transformeert een oud huis in een zelfvoorzienend huis: het produceert energie, voedsel en water

31 Juli 2020 • Door Janine
1.493
Advertisement

Bij het renoveren van een huis zijn er over het algemeen veel dingen waar je aan moet denken om het up-to-date te houden en de esthetiek te verbeteren. Leidingen, systemen, bekledingen en meubels zijn echter nogal “vanzelfsprekende” dingen om te doen: bedenk dat als je, naast alles wat gewoonlijk wordt gedaan om een ​​huis te renoveren, je het volledig zelfvoorzienend kunt maken op het gebied van energie en voedsel, waardoor de kosten voor degenen die daar wonen aanzienlijk worden verlaagd.

Dit is ongetwijfeld wat Geoff Carroll en Julie Young dachten, een stel uit Sydney dat, vertrouwend op een team van architecten, hun huis uit de jaren ’80 transformeerde in een ecologische omgeving die in staat was om zijn eigen energie- en voedselbronnen te produceren.

foto: Arch Daily

Het heet Aquas Perma Solar Firma en is eigenlijk helemaal geen "huis". Deze zeer bijzondere woning, gelegen in het stedelijke gebied van de Australische metropool, belichaamt in feite alle toewijding voor het milieu dat de twee eigenaren hebben besloten om dag in dag uit te oefenen.

Een centrale binnenplaats, vol vegetatie, geeft alle kamers het natuurlijke licht dat ze nodig hebben en binnen zijn er echte plantages om te cultiveren wat je nodig hebt, perfect geïntegreerd met de huiskamers en in staat om de kwaliteit te verbeteren van de lucht die je inademt.

Advertisement

Binnen is alles flexibel, zelfvoorzienend en geschikt voor zowel de bewoners als de omgeving. De eer gaat naar het ijverige werk van het team van CplusC Architectural Workshop, dat twaalf maanden heeft gewijd aan de realisatie van dit model van "duurzaamheid", dat ook prijzen ontving.

De vegetatie van de binnenplaats sluit aan bij die van hydrocultuurgewassen en verticale tuinen, en door het hele huis zijn er geavanceerde systemen voor het opvangen en filteren van regenwater.

Er is zelfs een kippenhok, waar de eigenaren hun eigen pluimvee houden, en een ander gebied waar ze vis kweken.

foto: Arch Daily

De systemen voor conservering en energieproductie maken het mogelijk om het verbruik te allen tijde bij te houden en om te voorkomen dat kostbare hulpbronnen worden verspild, hebben de architecten die Aquas Perma Solar Firma hebben ontworpen veel aandacht besteed aan de isolatie van het gebouw en ervoor gezorgd dat het super-efficiënt is.

Een boomgaard en een composteersysteem, evenals een fotovoltaïsch paneelsysteem zijn slechts enkele van de verdere verbeteringen die dit "eenvoudige" huis heeft ondergaan tot wat het nu is.

Dit is een heel interessant project, waarvan het wenselijk is om waar mogelijk op grote schaal te repliceren. Voorlopig blijft dit huis helaas alleen de droom die uitkomt voor een milieubewust stel.

We hopen dat vroeg of laat al onze huizen steeds meer "groene" kenmerken zullen krijgen, voorzorgsmaatregelen die we allemaal nodig hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt