7 kamerplanten die zelfs in de donkerste hoeken van het huis kunnen overleven

Janine image
door Janine

28 Juli 2020

7 kamerplanten die zelfs in de donkerste hoeken van het huis kunnen overleven
Advertisement

Wie zei er dat om mooie planten in huis te hebben, je genoeg licht moet hebben? Hoewel het waar is dat alle planten van licht houden, is het ook waar dat sommige meer schaduw nodig hebben. Kamerplanten houden namelijk vaak niet van direct licht en passen zich graag aan de donkerste hoeken van het huis aan. Het vinden van de juiste positie voor onze planten is niet eenvoudig, maar meestal is een beetje diffuus licht, of misschien gefilterd door de stof van een gordijn, voldoende om een ​​plant weelderig te laten groeien. Maar welke planten zijn het meest geschikt voor dit klimaat? Hier is een lijst met planten die geschikt voor je kunnen zijn.

Advertisement

1. Calathea

Het is een groenblijvende tropische plant, met rijk en gevarieerd blad. Het bovenste blad heeft een karakteristieke kleur die varieert van groen tot wit en geel, terwijl de onderste bladeren een typische roodachtige kleur hebben. Het is een plant die houdt van diffuus licht gefilterd door gordijnen, dat zelfs in schaduwrijke gebieden goed gedijt (in dit geval kunnen de kleuren een beetje helderheid verliezen). Direct zonlicht moet echter worden vermeden.

Advertisement

2. Sansevieria (Vrouwentong)

Het is een hele mooie plant die weinig verzorging nodig heeft en daardoor heel gemakkelijk thuis te kweken is. Het is een bijna onverwoestbare plant, die echt verschillende niveaus van temperatuur, licht en water verdraagt: kortom, het is moeilijk om de fout in te gaan, zelfs als je een beginner bent! Hoewel het licht de bladeren helpt zich in de hoogte te ontwikkelen, past de Sansevieria zich ook goed aan de schaduw aan.

3. Spathiphyllum

Ook dit is een zeer langlevende plant die heel weinig verzorging nodig heeft. Hoewel hij in de zomer buiten kan worden gezet, moet hij altijd in de schaduw en uit de buurt van tocht worden gehouden. De Spathiphyllum past zich heel goed aan het "appartementsleven" aan en het is niet toevallig dat hij in veel huizen te vinden is, met een decoratieve functie.

4. Dieffenbachia

Absoluut een van de meest decoratieve kamerplanten die er zijn. Hij moet op een lichte maar niet zonnige plek staan, dus een raam beschermd door een gordijn is absoluut ideaal voor de ontwikkeling van deze plant. Vergeet niet om hem af en toe om te draaien, juist omdat het de neiging heeft om naar het licht toe te groeien.

5. Aglaonema

5. Aglaonema

Flickr / VanLap Hoàng

Hij gedijt ​​zeer goed in omgevingen met weinig licht en past zich daarom heel goed aan de hoeken van ons appartement aan, maar neigt de witte spikkels op de bladeren te verliezen als het weinig licht ontvangt. Het is in ieder geval een plant die weinig licht goed verdraagt, zolang de temperatuur nooit onder de 13°C komt.

Advertisement

6. Croton variegatum

6. Croton variegatum

Wikimedia / Tris T7

De Croton moet op een plek in huis worden geplaatst waar het diffuus licht kan ontvangen, maar geen direct licht. Een plaats bij het raam is ook niet geschikt. Probeer de plant nooit te verplaatsen, zodat hij niet wordt blootgesteld aan koude luchtstromen. De constante kamertemperatuur moet altijd tussen 16 en 20°C liggen.

7. Drakenklimop

7. Drakenklimop

Flickr / ProFlowers

De drakenklimop is een klimplant die het gebrek aan licht en water goed verdraagt. Hij is zeer decoratief en vaak te zien in appartementen; de schaarste van licht, hoewel hij het goed verdraagt, brengt een verdonkering van de bladeren met zich mee die geleidelijk aan hun natuurlijke glans verliest.

Advertisement