Hij verlaagt zijn salaris met 90% om dat van zijn medewerkers te kunnen verhogen: de activiteit van het bedrijf is verdrievoudigd - Curioctopus.nl
x
Hij verlaagt zijn salaris met 90% om…
5 producten ontworpen voor vrouwen die tegenwoordig mannen gebruiken, en vice versa 19 mensen die beelden tot leven hebben gebracht door er op de grappigste manieren op te reageren

Hij verlaagt zijn salaris met 90% om dat van zijn medewerkers te kunnen verhogen: de activiteit van het bedrijf is verdrievoudigd

18 September 2020 • Door Janine
1.333
Advertisement

Niet alle banen bieden weinig voldoening, er zijn nog steeds verhalen van werkgevers en officemanagers die er alles aan zouden doen om de kwaliteit van het werk van hun werknemers te verbeteren en ervoor te zorgen dat de hoeveelheid werk moeiteloos toeneemt zonder grote onredelijke eisen. Dan Price, een jonge CEO van Gravity Payments in Seattle, is zich hiervan terdege bewust, aangezien hij zijn persoonlijke salaris verlaagde om dat van zijn werknemers te verhogen.

via: BBC

Dan Price, CEO van de financiële dienstverlener Gravity Payments, heeft besloten $1 miljoen van zijn salaris te halen, het met 90% te verlagen en dat bedrag te splitsen om een ​​salaris van $70.000 toe te wijzen aan elk van zijn werknemers; door dit te doen, is niet alleen de kwaliteit van leven en werk verbeterd voor degenen die bij Gravity Payments werken, maar is de totale activiteit van het bedrijf "verdrievoudigd".

In een tweet zei Dan Price: “Sinds mijn bedrijf in 2015 met een minimumsalaris van $70.000 begon, is ons bedrijf verdrievoudigd. Het personeel dat huizen bezit is 10 keer gegroeid, $401.000 aan bijdragen zijn verdubbeld, 70% van de werknemers heeft hun schulden afbetaald. Het personeel met kinderen nam 10 keer toe, de omzet daalde met de helft, 76% van het personeel is druk op het werk, ongeveer het dubbele van het nationale gemiddelde."

Hoewel velen hem ervan beschuldigden een financiële economie gericht op het kapitalisme te promoten, antwoordde Dan als volgt: "Veel mensen zeggen dat dit het kapitalisme en een vrije markt bevordert. Ik denk dat het tegenovergestelde waar is, mensen wijzen naar mij als een nieuwigheid. Ik onderscheid me om een reden: praktisch niemand heeft mijn voorbeeld gevolgd: vertrouwen op welwillende CEO's is een recept om werknemers uit te buiten”.

Advertisement

In een interview met de BBC gaf Dan Price de genadeklap en haalde uit naar wat hij denkt dat de ware effecten van het kapitalisme zijn: "Mensen verhongeren of worden ontslagen of uitgebuit, zodat iemand een penthouse kan hebben in een toren in New York met vergulde stoelen en meubels."

Een experiment dat in de VS nog steeds voor veel discussie zorgt, maar dat momenteel de kwaliteit van het werk van veel medewerkers verbetert!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt