Honduras, 100 ton plastic overspoelde de stranden van het Caribische eiland

Janine image
door Janine

25 September 2020

Honduras, 100 ton plastic overspoelde de stranden van het Caribische eiland
Advertisement

De onherstelbare schade die we aan Moeder Natuur toebrengen is bij iedereen bekend, maar sommige catastrofale gebeurtenissen die de natuurlijke schoonheid van onze planeet onherstelbaar ontsieren, kunnen ons niet onverschillig laten. Zoals wat er gebeurde aan de noordkust van Honduras, in Midden-Amerika, toen een tsunami van afval de badplaats Omoa overspoelde. Een beeld dat helaas meer dan duizend woorden zegt...

via New York Post

Advertisement
CBS Austin/Facebook

CBS Austin/Facebook

Zoals de beelden van CBS Austin lieten zien, heeft ongeveer 100 ton afval van de rivier Motagua in Guatemala de noordelijke kusten van Honduras overspoeld, waardoor de nietsvermoedende kijker een helaas onvergetelijk spektakel te zien kreeg van verwoesting en aantasting van het milieu.

De lokale autoriteiten legden uit: "Deze golf van afval die afkomstig was van de rivier Motagua heeft ons echt verrast en, zelfs als het problemen veroorzaakte, het heeft onze activiteiten niet gestopt. We zijn vastbesloten om onze stranden schoon te maken en ze schoon te houden, maar vandaag vragen we de autoriteiten van Tegucigalpa om krachtige maatregelen te nemen en een permanente oplossing voor dit probleem te vinden."

Advertisement
CBS Austin/Facebook

CBS Austin/Facebook

Een probleem, dat van wegwerp plastic afval, dat al jaren op een steeds overweldigender manier alle eilanden van Midden-Amerika betrekt die uitkijken over de kristalheldere Caribische Zee, een probleem dat echter het ecosysteem van de eilanden op een steeds permanentere manier vernietigt.

Wanneer zullen we onze ogen openen en wakker worden om een ​​radicale verandering door te voeren?

Advertisement