In het Caribisch gebied bevindt zich het grootste plastic eiland ter wereld en de beelden zijn afschrikwekkend

Janine image
door Janine

22 Juli 2019

In het Caribisch gebied bevindt zich het grootste plastic eiland ter wereld en de beelden zijn afschrikwekkend
Advertisement

De menselijke soort is er in de loop van haar bestaan in geslaagd om zelfs schatten van onmetelijke schoonheid te ontsieren. De vervuiling veroorzaakt door onze soort heeft nu elk deel van de wereld bereikt tot het punt van het verontreinigen van de zeeën. Het is niet ongebruikelijk dat je tijdens het duiken in kristalhelder water allerlei soorten afval tegenkomt die zijn achtergelaten door de onbeschaafde mens. Wat Caroline Power overkwam, is echter afschuwelijk.

via The Telegraph

Advertisement
Storyful News/YouTube

Storyful News/YouTube

Caroline Power is onderwaterfotografe die in 2017 besloot een reis te maken naar Santo Domingo, in de Dominicaanse Republiek, om het oppervlak en de diepten van de Caribische Zee, een van de grootste en mooiste zeeën ter wereld, te bekijken. Die reis heeft haar leven totaal veranderd. In oktober van dat jaar, tijdens een duik in Montesinos, een klein kustplaatsje behorende tot de stad Santo Domingo (de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek), kwam Caroline een enorm drijvend eiland tegen dat bestond uit plastic en ander stedelijk afval.

Advertisement
Storyful News/YouTube

Storyful News/YouTube

Het resultaat was een trieste video waarin de ellende van onze samenleving werd getoond. In de video zie je de bewegingen van gigantische zwevende plastic golven. Het gebied gevormd door plastic afval is van een indrukwekkende omvang: 8 km drijvend vuilnis dat een echt eiland van afval vormt in een van de mooiste zeeën op aarde. Caroline legt uit dat gemiddeld wereldwijd slechts 20% van het plastic wordt gerecycled. De rest verandert in afval om in zee te worden gegooid. Dit is de reden waarom sinds oktober 2017 haar leven is veranderd, waardoor ze een overtuigd milieuactivist is geworden.

Het zou goed zijn als wij ook meer gaan doen voor deze planeet die langzaam sterft als gevolg van onze verwaarlozing!

Advertisement