Egypte, perfect bewaard gebleven 2500 jaar oude mummie ontdekt: het zou de eerste van vele andere kunnen zijn - Curioctopus.nl
x
Egypte, perfect bewaard gebleven 2500…
15 keer waarin fruit en groenten te vroeg ontkiemden en ongebruikelijke bloemen gaven Op zijn twaalfde bouwde hij thuis een kernfusiereactor en kwam in het Guinness Book of World Records

Egypte, perfect bewaard gebleven 2500 jaar oude mummie ontdekt: het zou de eerste van vele andere kunnen zijn

13 Oktober 2020 • Door Janine
1.636
Advertisement

Egypte, met zijn historisch en archeologisch erfgoed, is echt een onuitputtelijke bron van verbazing en verwondering voor de hele wereld. De oosterse beschaving die de geschiedenis van deze plaatsen - en niet alleen - heeft gekenmerkt is nooit opgehouden terug te keren om op de een of andere manier gezien te worden, en heeft de interesse en nieuwsgierigheid gewekt van experts en gewone mensen.

Op bepaalde historische momenten heeft dit land de wereld sensationele ontdekkingen gegeven, net als die met betrekking tot de necropolis Saqqara, niet ver van Caïro, een werelderfgoed dat over zich doet blijven spreken. Na de ontdekking van ongeveer 30 perfect bewaarde sarcofagen, gingen archeologen door met het onderzoek en onthulden nieuwe historische wonderen.

Sinds de sarcofagen zijn verschenen, volgen de bevindingen zich elkaar op. Totdat de experts enkele menselijke resten opgraven, gewikkeld in een oud grafdoek met verschillende hiëroglifische inscripties. Het is een perfect bewaard gebleven mummie, die dateert van ongeveer 2500 jaar geleden, volgens de Egyptische traditie vergezeld van een reeks artefacten, objecten en zelfs gemummificeerde dieren.

Volgens archeologen en Egyptische autoriteiten zijn dit slechts "tussenliggende" ontdekkingen, op een pad van vondsten die tot nieuwe, interessante resultaten kunnen leiden. De begraafplaats van Saqqara is in feite erg uitgestrekt, aangezien het de oude necropolis is van de hoofdstad Menfi.

Advertisement

Hiërogliefen, mummies, standbeelden, grafgiften en sarcofagen zijn andere prachtige manieren waarop de Egyptische beschaving na al die tijd over zichzelf doet praten en ons meer informatie en getuigenissen geeft over hoe het leven en de gebruiken in die tijd waren. Wat we uit de eerste onderzoeken weten, is dat de gevonden sarcofagen waarschijnlijk toebehoorden aan priesters en publieke figuren, belangrijke figuren aan wie weelderige begrafenissen werden opgedragen. De vondsten zullen worden ondergebracht in het Grand Egyptian Museum, dat naar verwachting in 2021 wordt geopend. We moeten gewoon afwachten wat andere vondsten uit het oude Egypte ons zullen opleveren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt