Prachtige afbeeldingen van vlinders die tranen van schildpadden drinken: de fotograaf legt uit waarom ze het doen

Janine image
door Janine

25 Oktober 2020

Prachtige afbeeldingen van vlinders die tranen van schildpadden drinken: de fotograaf legt uit waarom ze het doen
Advertisement

Dieren zijn altijd een bron van acties geweest die de mens sprakeloos kunnen maken. Onder de vele getuigenissen die kunnen worden voorgelegd om dit te bevestigen, is er ongetwijfeld de video die de entomoloog Phil Torres heeft gepubliceerd op zijn YouTube-kanaal, "The Jungle Diaries". Gefilmd langs de rivier Tambopata in Peru tijdens een van de vele reizen van de man, zijn de hoofdrolspelers vlinders die de tranen van schildpadden willen drinken.

via bbc.com

Advertisement
Phil Torres/ Instagram

Phil Torres/ Instagram

Philip Torres, beroemd omdat hij tijdens zijn expedities naar Venezuela en Mongolië ongeveer veertig nieuwe soorten insecten heeft ontdekt, is nu een van de meest geaccrediteerde entomologen ter wereld. Tijdens zijn verblijf in het Amazoneregenwoud in Peru slaagde hij erin om, volgens hem, een ​​van "de meest bizarre, mooie en fascinerende dingen die ik ooit in mijn leven heb gezien" te filmen. We hebben het over acht verschillende soorten vlinders die de bedoeling hebben om schildpadtranen te drinken. Deze laatste had haar zicht zo bedekt door het gefladder om haar heen dat ze niet zag dat er een boot aankwam en dat er gefilmd werd.

Advertisement

De reden voor dit ongewone fenomeen wordt snel uitgelegd: terwijl de vlinders door de tranen natrium absorberen, bij gebrek aan hun normale voeding, moet deze specifieke soort schildpad die niet in staat is om de kop in de nek te steken de "aanvallen" wel ondergaan. Zoals Torres omschreef: "vlinders zijn voortdurend op zoek naar iets zouts. Ik zag ze naderen tijdens mijn reizen toen ik aan het roer van boten stond, in de rugzakken die na lange wandelingen op de grond waren achtergelaten en zelfs in het zweet van mijn nek of schouders. De geleerde verklaarde echter dat dit soort interactie tussen vlinders en schildpadden niet gemakkelijk te filmen is, aangezien het niet alleen bijna uitsluitend in het Peruaanse Amazonewoud voorkomt, maar vooral omdat het niet iets is dat elke dag gebeurt. Dit zijn des te meer redenen om de video die hij heeft gemaakt als iets absoluut unieks te beschouwen!

De wilde en ongerepte natuur geeft echt unieke beelden. Wie, die de zekerheid heeft deze show bij te wonen, zou niet meteen een boot nemen om langs de rivier Tambopata te varen?

We hopen echt dat deze plaatsen nooit te veel menselijke tussenkomst zullen ondervinden en dat ze deze betovering altijd kunnen behouden.

Advertisement