Machu Picchu heropent zijn deuren voor een enkele toerist: hij had 7 maanden in Peru gewacht om het te bezoeken - Curioctopus.nl
x
Machu Picchu heropent zijn deuren voor…
Katten en mensen met elkaar vergeleken: 11 foto's tonen de opvallende gelijkenis met onze kattenvrienden 15 onverwoestbare objecten die gemaakt lijken te zijn om een ​​leven lang mee te gaan

Machu Picchu heropent zijn deuren voor een enkele toerist: hij had 7 maanden in Peru gewacht om het te bezoeken

23 Oktober 2020 • Door Janine
1.008
Advertisement

Een van de negatieve gevolgen van de wereldwijde pandemie veroorzaakt door Covid-19 houdt verband met de onmogelijkheid, in sommige contexten en in bepaalde landen van de wereld, om enkele van de mooiste bezienswaardigheden van artistiek en naturalistisch belang in de wereld te bezoeken. In Peru bijvoorbeeld was Machu Picchu, een van de belangrijkste overblijfselen ter wereld die de Inca-beschaving aan het nageslacht had nagelaten, gesloten voor alle bezoekers en toeristen; een gelukkige toerist slaagde er echter in de oude stad op een heel bijzondere manier te bezoeken!

Jesse Katayama, een Japanse toerist, was in maart 2020 in Peru geland om een ​​van zijn grootste dromen te vervullen: voor de eerste keer in zijn leven de Inca-stad Machu Picchu bezoeken; jammer dat de maand maart de kaarten op de tafel praktisch overal ter wereld heeft veranderd. Jesse zat letterlijk vast in de Peruaanse stad Aguas Calientes vanwege beperkingen en de daaruit voortvloeiende lockdown veroorzaakt door Covid-19.

Tijdens de Peruaanse lockdown mocht men het huis niet verlaten, behalve voor strikt noodzakelijke activiteiten, was er een strenge avondklok van kracht en waren de internationale grenzen gesloten tot een nader te bepalen datum; Jesse zat vast in het Zuid-Amerikaanse stadje, dat zich (ironisch genoeg) op ongeveer 8 kilometer van Machu Picchu bevond.

Hoewel de archeologische vindplaats in november 2020 heropend zou moeten zijn voor bezoeken met minder toeristen, slaagde Jesse Katayama erin zijn droom waar te maken: dankzij een speciale vergunning kon hij de fantastische Inca-stad op de top van de bergen volledig en in zijn eentje bezoeken!

Advertisement

Jesse kon eindelijk terugkeren naar Japan met een bereikt levensdoel; na zoveel maanden "opgesloten" te zijn geweest in de stad Aguas Calientes vanwege de lockdown, mocht Jesse Machu Picchu helemaal alleen bezoeken, een ervaring die niet alleen meer uniek dan zeldzaam is, maar die hij zich altijd zal herinneren als een van de meest opwindende momenten van zijn leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt