10 positieve berichten uit 2020 die je misschien hebt gemist - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 positieve berichten uit 2020 die…
Een man stierf bijna aan een anafylactische shock na het nemen van een warme douche Deze ontwerper vertelt de drama's van het leven van vandaag met toespelingen die ons dwingen na te denken

10 positieve berichten uit 2020 die je misschien hebt gemist

Door Janine
2.311
Advertisement

Het ligt in de menselijke aard om iets te doen waardoor hij zich lichamelijk of geestelijk goed voelt. Dus als we ons overweldigd voelen door nieuws dat in de wereld gebeurt - helaas meestal negatief - is het goed om dit te compenseren met een positief feit dat niet alleen afleidt van het slechte nieuws, maar vooral herinnert dat er ook goede dingen gebeuren, alleen krijgen ze niet de juiste aandacht. In dit artikel stellen we je voor om enkele van de positieve dingen te lezen die zijn gebeurd in 2020, die in de ogen van iedereen een van de slechtste van de afgelopen decennia lijkt te zijn.

Twee beloega's zijn vrijgelaten na 10 jaar in gevangenschap te hebben doorgebracht als dieren voor vermaak in een aquarium in China.

Vanuit de Ocean World in Shanghai, in China, hebben de twee beloega's een ondernemende reis van 10.000 kilometer gemaakt om de IJslandse kust te bereiken: hier werden ze vrijgelaten om te zwemmen in een uitgestrekt beschermd gebied.

Advertisement

Dove mensen zijn erin geslaagd om Beethovens Vijfde symfonie te "horen".

foto: Pixabay

Het Danubia Orchestra Óbuda in Boedapest heeft enkele doven de gelegenheid gegeven om de beroemde Vijfde symfonie van Beethoven te "horen". Hoe? Dove mensen zaten naast de muzikanten, zodat ze hun handen direct op de instrumenten konden leggen en hun trillingen konden voelen.

Andere mensen waren daarentegen uitgerust met speciale ballonnen die in staat waren de trillingen van de instrumenten op te vangen en mensen de gelegenheid te geven deze in muziek te "vertalen".

De emotie van dove mensen was groot, vooral vanwege de ervaring van inclusiviteit die ze beleefden.

De natuurlijke wereld heeft geprofiteerd van de verschillende lockdowns over de hele wereld.

Opgesloten zitten in huis, zonder de mogelijkheid de deur uit te gaan - behalve om echt essentiële redenen - lijkt absoluut geen positieve aspecten te hebben. Maar terwijl een groot deel van de wereld vocht tegen het Coronavirus en zo min mogelijk het huis uit probeerde te komen, slaakte de natuur een zucht van verlichting: minder vervuiling, minder invasie van natuurlijke ruimtes, minder verkeer in steden zorgden ervoor dat dieren op ondenkbare plaatsen verschenen.

Een voorbeeld?

In Oost-India hebben 72.000 schildpadden, gebruikmakend van de ongewone stilte aan de kust, evenveel eieren achtergelaten die klaar zijn om uit te komen.

Enkele grote internationale bedrijven hebben hun productieplannen gewijzigd om chirurgische maskers te leveren.

foto: pixabay

Merken als Apple, Amazon en 3M hebben bijgedragen aan het aanpakken van de gezondheidscrisis als gevolg van het Coronavirus. Hoe? Door hun fabrieken en machines ter beschikking te stellen om persoonlijke beschermingsmiddelen te produceren die essentieel zijn voor de strijd tegen het virus.

Tesla, Ford en andere grote autofabrikanten hebben daarentegen hun fabrieken aangepast om longmaskers te produceren, die aan het begin van de pandemie hard nodig waren.

Zonnetechnologieën verbeteren en blijven in prijs dalen: in China is het grootste netwerk van zonnepanelen aangesloten.

foto: Pixabay

De uitbreiding van energie uit hernieuwbare bronnen gaat door, ten koste van die uit fossiele energie. In China is een gigantische "zonnefabriek" aangesloten op het elektriciteitsnet, een uitgestrektheid van zonnepanelen met een vermogen van 2,2 Giga Watt.

Na de verwoestende branden die Australië in 2019 troffen, is de rehabilitatie van koala's in hun natuurlijke habitat begonnen.

De branden die het Australische grondgebied troffen, hebben miljoenen hectaren land in rook doen opgaan: naast de schade aan het gebied en aan de mensen werd er bijzondere aandacht geschonken aan de koala's die de talrijke door vlammen gehulde bossen bevolkten.

Na maanden van behandeling zijn enkele koala's opnieuw in hun natuurlijke habitat geïntroduceerd, in de hoop dat ze de ongelooflijke verliezen die de branden hebben veroorzaakt kunnen verhelpen: op Kangaroo Island wordt geschat dat van de 50.000 koala's die in de bossen leefden, tussen de 5.000 en 10.000 werden gered na de branden.

In Australië is een "enorme" toren van het Groot Barrièrerif geïdentificeerd: hij is hoger dan het Empire State Building.

Volgens het Schmidt Ocean Institute zou het een vrijstaande "toren" zijn van het grote Australische koraalrif dat, van basis tot top, ongeveer 500 meter zou meten, wat het in feite hoger maakt dan het Empire State Building in New York.

Een tweede persoon is genezen van het hiv-virus.

foto: pixabay

Zijn naam is Adam Castillejo en hij is de tweede persoon die genezen is van de infectie met het humaan immunodeficiëntievirus, oftewel HIV. Ook hij kreeg een beenmergtransplantatie en nu hebben artsen er meer vertrouwen in dat genezing mogelijk is.

De luchtkwaliteit over de hele wereld is in 2020 verbeterd.

foto: pxfuel

De oorzaak is gemakkelijk te begrijpen: de vertraging van de menselijke activiteit, gedwongen door de verspreiding van het Coronavirus. Maar gefocust op de effecten van de verschillende lockdowns over de hele wereld, zijn wetenschappers het erover eens dat 2020 een positief jaar was op het gebied van luchtkwaliteit. In feite zijn de twee belangrijkste verontreinigende stoffen, stikstofdioxide en fijnstof, drastisch afgenomen.

Zoals je je gemakkelijk kunt voorstellen, zal 2020 de geschiedenis ingaan vanwege veel andere gebeurtenissen - het Coronavirus in de eerste plaats - maar zelfs op momenten van opmerkelijke moeilijkheden is het goed om nooit het goede uit het oog te verliezen dat bestaat en dat nog steeds plaatsvindt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt