Deze inheemse jonge vrouw bracht haar smartphone naar haar stam om het leven in het Amazone-regenwoud te laten zien - Curioctopus.nl
x
Deze inheemse jonge vrouw bracht haar…
Wat men al niet doet om opgemerkt te worden: een man filmt zichzelf terwijl hij met zijn blote handen de meest giftige vis ter wereld pakt 19 absurde en irritante scènes die onze meest perfectionistische kant onder druk zetten

Deze inheemse jonge vrouw bracht haar smartphone naar haar stam om het leven in het Amazone-regenwoud te laten zien

11 November 2020 • Door Janine
1.837
Advertisement

In een wereld waar technologie aanwezig en wijdverspreid is op elk gebied van het dagelijks leven, kan het voor velen vreemd lijken om te denken dat er nog altijd realiteiten zijn waarin een smartphone een soort semi-onbekend object is, een elektronisch “wonder” waar men heel goed zonder kan. Op de meest afgelegen plaatsen op aarde, waar inheemse en traditionele gemeenschappen altijd hebben geleefd, is technologie verre van vanzelfsprekend, om economische redenen of de noodzaak om de oorspronkelijke cultuur te behouden.

Dit geldt ook voor de Tatuyo, een inheemse bevolking van het Colombiaanse Amazonegebied. In deze gemeenschap is er echter een persoon die, dankzij een telefoon van de nieuwste generatie, heeft besloten om de barrières te overschrijden die vaak bestaan ​​door de marginalisering van groepen zoals de hare. Haar naam is Maira, en ze is een soort inheemse "influencer".

Maira Godinho is 21 jaar oud en ze kan niet trotser zijn om deel uit te maken van de Tatuyo, het "hemelse volk". Het maken van foto's en het plaatsen ervan op sociale netwerken is zeker geen praktijk die we zouden associëren met een inheems meisje, maar Maira doet precies dat, en in korte tijd zijn haar getuigenissen van het leven in een stam over de hele planeet heel populair geworden.

Diversiteit vergroten en documenteren: dit is de primaire bedoeling van Maira die, met een smartphone in handen, heeft besloten de wereld de schoonheid van haar mensen en haar cultuur te laten zien, een etnische groep die - net als vele anderen - vaak het doelwit is geweest van discriminatie, kritiek en vooroordelen. En met meer dan 2 miljoen volgers kunnen we zeggen dat deze hoogst originele inheemse "influencer" in haar opzet geslaagd is.

Advertisement

Cunhaporanga - zoals ze op sociale media wordt genoemd - doorbreekt letterlijk barrières, toont de plaatsen, gezichten, glimlachen en activiteiten van haar mensen en geeft iedereen een zeer waardevol inzicht in haar levensstijl.

Maira, afgestudeerd aan de hogeschool en toegewijd aan landbouw en handvaardigheid, liet haar broer helpen bij het installeren van een satellietantenne, waardoor ze zelfs op de afgelegen plaatsen waar ze woont, verbinding kan maken met internet, precies waar mobiele telefoons meestal geen netwerk hebben.

We kunnen niet anders zeggen: het is een heel mooi verhaal, dat een ongebruikelijke, originele en onverwachte kant van sociale netwerken laat zien, platforms die niet altijd met nobele en verrijkende bedoelingen worden gebruikt.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt