Deze man werd miljonair nadat een zeer kostbare meteoriet op het dak van zijn huis terechtkwam

Janine image
door Janine

23 November 2020

Deze man werd miljonair nadat een zeer kostbare meteoriet op het dak van zijn huis terechtkwam
Advertisement

Soms komt het geluk letterlijk uit de lucht vallen. Dit is geen manier van zeggen om te vertellen over een plotselinge positieve gebeurtenis, maar over wat er echt gebeurde met een 33-jarige Indonesiër uit Kolang, op Sumatra, toen wat een drama had kunnen zijn, een even ongelooflijke als onverwachte bron van rijkdom bleek te wezen.

Zou je ooit denken dat een fragment van kosmisch gesteente dat 4,5 miljard jaar oud is en bijna 1,6 miljoen euro waard is, op het dak van je huis zou kunnen vallen? Als het antwoord nee is, wanhoop dan niet, want het is blijkbaar een mogelijkheid en moet worden overwogen om je geen zorgen meer te hoeven maken over je financiële situatie...

via Daily Mail

Advertisement
Tribunnews.com/Youtube

Tribunnews.com/Youtube

Josua Hutagalung is een vakman die zich toelegt op het maken van begrafeniskisten. Het was een van zijn creaties waaraan hij werkte toen een meteoriet van 2,1 kg plotseling het dak van zijn veranda raakte, het doorboorde, op de grond viel en een gat veroorzaakte. De val, zo sterk dat het hele huis schudde, maakte de man duidelijk bang, die onmiddellijk controleerde om te zien wat er was gebeurd, het ergste vrezende.

Hij had nooit gedacht wat hij zou aanraken. Er lag een donker gekleurd stuk rots, nog warm, en Josua kon het ongelooflijke fenomeen niet verklaren. Bijgekomen van de eerste schok, besloot de 33-jarige het rotsblok te laten inspecteren door enkele experts. Het duurde niet lang voordat hij ontdekte dat een werkelijk kostbaar object uit de lucht was neergestort, een koolstofhoudende chondriet, een zeer zeldzame meteoriet met een geschatte waarde van ongeveer 722 euro per gram!

Advertisement
Tribunnews.com/Youtube

Tribunnews.com/Youtube

Vanwege zijn leeftijd wordt de meteoriet door wetenschappers als zeer belangrijk beschouwd. Het feit dat het dateert van 4,5 miljard jaar geleden, betekent dat het mogelijk stoffen en kenmerken bevat die nuttig zijn om de oorsprong van het universum beter te begrijpen. Precies om deze reden is de koolstofhoudende chondriet die neerstortte op het huis van Hutagalung een van de kostbaarste meteorieten die tot nu toe ooit zijn gevonden.

Tribunnews.com/Youtube

Tribunnews.com/Youtube

Het fragment werd verkocht aan de Amerikaanse expert Jared Collins, die 1,56 miljoen euro betaalde aan de jonge en zeer gelukkige Indonesische hoofdrolspeler van het bijzondere verhaal. Het is in feite een meer unieke dan zeldzame gebeurtenis, althans wat betreft de meteorieten die tot dusver op onze planeet zijn geregistreerd.

Tribunnews.com/Youtube

Tribunnews.com/Youtube

Josua kan alleen maar verrukt zijn: van het ene op het andere moment werd hij miljonair. Met het enorme bedrag is de man van plan een kerk voor zijn gemeenschap te bouwen, en zal hij het zich kunnen veroorloven om eerder met pensioen te gaan. "Ik heb altijd al een dochter willen hebben - zei hij terwijl hij commentaar gaf op het gebeurde - ik hoop dat dit een teken is dat ik nu genoeg geluk heb om er een te krijgen".

Advertisement